Politică

Ponta: Preşedinţia Camerei Deputaţilor va reveni PSD

<p><strong>Liderul PSD Victor Ponta a declarat, marţi, că propunerea pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor va reveni formaţiunii sale, aceasta urmând a fi făcută în urma discuţiilor din BPN, din CExN şi a votului dat de grupul parlamentar.</strong></p>

 

"După cum prevede Statutul, în perioada următoare, la momentul premergător învestirii Guvernului, avem de stabilit reprezentanţii în conducerea Camerelor. PSD va avea preşedintele Camerei Deputaţilor şi funcţii de conducere, respectiv în Biroul Permanent al Senatului şi în comisii", a spus Ponta.


Întrebat dacă pentru funcţia de preşedinte al Camerei va fi propus tot Valeriu Zgonea, Ponta a precizat că persoana va fi decisă în urma discuţiilor din BPN, CExN şi a votului grupului.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, da, eu cred că Valeriu Zgonea s-a achitat foarte bine, dar nu-mi aparţine mie această decizie", a spus Ponta.


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat de săptămâna trecută că vizează în continuare funcţia de preşedinte al Senatului.

abonare newsletter