Politică

UPDATE Vasile Blaga, despre demisie: Mi-am dat demisia de la PDL Bucureşti, de la MAI, acum situaţia e mai complicată

<p><span style="font-size: small;"><strong>Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, întrebat despre o eventuală demisie din funcţie în urma rezultatelor la scrutinul parlamentar, că el şi-a dat demisia de la PDL Bucureşti în urma alegerilor locale din 2008, de la MAI, dar acum "situaţia este mai complicată".</strong> </span></p>

 


"Eu, când am pierdut alegerile pentru Bucureşti mi-am dat demisia, la Ministerul de Interne mi-am dat demisia, asta este o situaţie mai complicată", a spus Blaga.


În opinia sa, o convenţie extraordinară a partidului ar fi oportună în primăvară.

Blaga a spus, întrebat din nou dacă ia în calcul o demisie, că o astfel de decizie o ia într-un for al partidului şi nu la televizor, arătând că colegii săi au spus "cu totul altceva".


"Colegii astăzi au spus cu totul altceva. Decizia o iau într-un for al partidului, nu la televizor. Asta e o prostie. Sigur înţeleg unii care au luat 12% că şi-au dat demisia, este treaba lor", a adăugat Vasile Blaga.


În opinia sa, o convenţie extraordinară a partidului ar fi oportună în primăvară.


Întrebat dacă este oportună convocarea Convenţiei Naţionale extraordinare, Vasile Blaga a răspuns: "Eu cred că până la urmă ar fi oportună în primăvară. Până la urmă, o conducere a partidului, care va fi ea, va trebui validată de un congres pentru a putea trece la restruncturarea partidului. Avem nevoie efectiv de asta".

Blaga a mai spus că a făcut bine că a convocat Colegiul Director Naţional al partidului pentru vineri, deoarece trebuie discutată exact "evoluţia" partidului, conducerea partidului de 5 luni, dar şi situaţia de 4 ani.

"Eu cred că am făcut bine că am convocat Colegiul Director pentru vineri. Până la urmă, va trebui să discutm exact evoluţia noastră, conducem partidul de 5 luni de zile, dar va trebui să analizăm situaţia de 4 ani de zile. În aceste 5 luni numai de organizare internă nu am putut să ne ocupăm. A fost referendumul două luni, dar le vom analiza la rece. Vom găsi cele mai bune soluţii, ca de obicei", a adăugat Blaga.

Întrebat ce îşi reproşează, ce nu a mers bine, Blaga a arătat că analiza o va face în interiorul partidului.

"Lucrurile astea o să le facem, sunt preşedintele partidului, o să le fac public în interiorul partidului şi vom analiza exact care au fost mesajele noastre, cu ce ne-am confruntat la alegeri, ce ne-a reproşat populaţia, toţi colegii au candidat în condiţii grele împotriva unui PSD care a manipulat extraordionar", a mai spus Vasile Blaga.

În privinţa mandatului său de senator, Blaga a spus că aşteaptă rezultatele oficiale.

"Aşteptăm rezultatele oficiale, era un mandat întreg acolo, dar să vedem când sunt făcute oficial rezultatele finale", a arătat Blaga.

 

abonare newsletter