Politică

USL-iştii clujeni nu vor ca UDMR să intre la guvernare

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/08/03-marius%20nicoara%20_sc_14.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, nu consideră potrivit ca UDMR să fie cooptată la guvernare. El a declarat, luni, că poate fi însă posibilă o colaborare parlamentară pentru legile mai importante.

Din declaraţia d-lui prim-ministru Victor Ponta nu am înţeles că ar fi vorba de participarea efectivă în guvern, ci colaborare cu guvernul şi coaliţia majoritară pentru schimbarea Constituţiei şi alte legi importante pe care această ţară le are, nu neapărat portofolii. Eu cred că la ora actuală USL prin redistribuire va depăşi cu mult 60%, deci nu ai nevoie de susţinere a guvernului pe această linie. E nevoie de o colaborare firească, dealtfel, cum o să avem şi cu minorităţile. USL nu are nevoie acum de împărţit portofolii, pentru că este clar majoritară. Logic nu există necesitatea cooptării UDMR în guvern”, a subliniat Marius Nicoară, citat de Agerpres.

La rândul său, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, spune că el şi colegii săi nu sunt de acord cu intrarea UDMR la guvernare. El a declarat, luni, că UDMR a susţinut guvernul care a tăiat salariile şi pensiile.

„Cred că este o problemă foarte sensibilă şi trebuie să fiu sincer şi să spun că împreună cu colegii mei din organizaţie nu doresc ca UDMR să intre la guvernare. În acelaşi timp, eu cred că intrarea la guvernare e prea mult spus şi ar putea fi vorba de o eventuală colaborare cu UDMR, pentru că, să nu uităm, în ultimii ani, UDMR a fost cel care a susţinut guvernul care a tăiat pensiile şi salariile. În acelaşi timp, trebuie să discutăm şi cu cei din UDMR şi să vedem ce doresc şi pe ce principii ar vrea să aibă cu noi o viitoare colaborare. Mie mi se pare mult spus intrare la guvernare”, a subliniat Remus Lăpuşan, citat de Agerpres.

abonare newsletter