Politică

Chişinău: Alegătorii au forţat uşa unei secţii de votare

<p><strong>Alegătorii de la secţia de votare 185 din Chişinău au forţat duminică în jurul orei 21.00 uşa pentru a putea să voteze. Aceştia s-au îmbrâncit cu poliţia şi au criticat faptul că procesul electoral nu a fost prelungit.</strong>

La secţia de votare amplasată în încinta Liceului Gheorghe Asachi, zona centrală a Chişinăului, alegătorii au stat toată ziua la coadă pentru a putea să voteze. Către ora 21.00, în incinta Liceului mai erau peste 100 de persoane, dar la ora 21.00 poliţia a blocat uşa secţiei de votare. Mai mulţi oameni au dat buzna în secţie, iar ceilalţi s-au îmbrâncit cu cei circa zece poliţişti şi au forţat uşa, dar oamenii legii au blocat accesul.

Oamenii au scandat "vrem să votăm", "ruşine" şi au cerut să li se permită să voteze. Aceştia au acuzat funcţionarii electorali că nu au organizat bine procesul. Unii dintre ei susţineau că au stat şi peste trei ore la rând ca să voteze. Unii alegători au stat mai mult de jumătate de oră la uşa secţiei de votare în speranţa că li se va permite totuşi să voteze.

Preşedintele secţiei de votare 185, Carmen Nicolae, a declarat pentru Agerpres că va semnala ca incident faptul că unii alegători au forţat intrarea şi au votat după ora 21.00, dar a menţionat că voturile acestora vor fi considerate valabile. Totodată, ea a declarat că decizia de prelungire a votării o ia Biroul Electoral Central. "Noi nu avem competenţe să prelungim votul, doar Biroul Electoral Central, care nu ne-a comunicat nimic în acest sens. Noi nu avem dreptul să facem mai mult decât atât", a declarat ea.

Duminică în Republica Moldova au fost deschise 19 secţii de votare, dintre care patru la Chişinău, care practic toată ziua au fost aglomerate.

 

abonare newsletter