Politică

Bucurie la sediul de campanie al USL. PSD-iştii clujeni încep numărarea mandatelor

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/10/img_0786.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, a declarat duminică seara la aflarea primelor exit poll-uri că se aşteaptă ca Clujul să trimită în Parlamentul României cinci senatori şi doi deputaţi din partea USL, adică jumătate dintre cele 14 mandate parlamentare ale Clujului, adăugând că se aşteaptă ca Colegiul 3 să îl câştige detaşat.</strong>

Mai mulţi lideri ai USL Cluj au urmărit la televizor primele rezultate ale exit poll-urilor la sediul de campanie de pe Bulevardul Eroilor. La aflarea primelor rezultate, cei prezenţi s-au bucurat, aplaudând minute în şir. Dacă majoritatea candidaţilor Uniunii Social Liberale se aflau la ora 21.00 în secţiile de votare, liderii PSD Cluj au venit la sediul de campanie pentru declaraţii..

 


„Le mulţumesc celor care au participat la vot, le mulţumesc celor care au votat USL, suntem cu toţii foarte bucuroşi, avem mari responsabilităţi şi cu siguranţă că ne vom achita de aceste responsabilităţi, pentru noi este o mare bucurie, este o victorie zdrobitoare a Uniunii Social Liberale, şi cred că vom face ca pe viitor să avem o Românie puternică, să rezolvăm probleme sociale şi economice în care ţara s-a afundat în ultimii ani de zile. În acelaşi timp sunt foarte curios ce se va întâmpla în judeţul Cluj, cine va lua mandate şi în această seară vom sta să vedem cum se vor distribui mandatele în judeţul Cluj, eu sper să fie colegi care au luat peste 50% plus 1 din voturi. Ne dorim să obţinem şase mandate de deputat şi două de senatori, eu cred că Clujul trebuie să fie reprezentat cu cinste la Bucureşti, cu cât o să fie mai mulţi parlamentari, cu atât tot ceea ce înseamnă dezvoltarea Clujului va fi mai facilă. Ca vot politic de la alegerile locale mă aştept să fie acelaşi vot, mă aştept ca în Colegiul 3 Senat cred că e un colegiu în care vom avea un rezultat foarte bun, mă aştept la un rezultat foarte bun şi pe municipiul Cluj-Napoca şi bineînţeles pe zona de munte”, a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

 


La Colegiul 3 Camera Deputaţilor din Cluj (cartierele Gheorgheni-Andrei Mureşanu) bătălia s-a dat între Aurelia Cristea (USL) şi Petru Călian (ARD, iar la Senat, tot în Colegiul 3, între Marius-Petre Nicoară (USL),  şi Ramon Moldoveanu (ARD).

 


„Cred că a fost o campanie care va schimba destinele României, a fost o campanie mai grea, şi iarna a fost mai grea în această parte a ţării, însă românii vor fi reprezentanţi în Parlamentul României  de oameni cinstiţi, corecţi, care vor schimba destinele acestei ţări”, a precizat Alexandru Cordoş, candidat USL pentru Colegiul 4 Senat.

 


Lăpuşan a mai adăugat, după închiderea secţiilor de votare, că scrutinul s-a desfăşurat fără probleme şi că rezultatul este foarte bun pentru Uniunea Social Liberală.

 


„Din punctul meu de vedere, lucrurile au fost mult mai liniştite decât mă aşteptam, au fost mici şicane de zi de vot, dar, în rest, lucrurile au fost în regulă, toată lumea a fost concentrată pe prezenţa la vot şi pe mobilizarea propriului electorat, lucru pe care noi cred că l-am făcut destul de bine şi de aceea rezultatul este foarte bun pentru USL”, a menţionat Lăpuşan.

 

USL a câştigat detaşat alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, potrivit institutelor de sondare a opiniei publice CURS, CCSB şi CSOP. Conform rezultatelor CURS, USL a obţinut 56,96% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 57,58% pentru Senat; potrivit CCSB, USL a obţinut 56,8% din voturi la Camera Deputaţilor şi 58,3% la Senat, iar CSOP creditează alianţa cu 54% din voturi pentru Camera Deputaţilor şi 55% pentru Senat.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter