Politică

Românii au votat, duminică, „de sub nămeţi“

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/09/maria.png" border="0" width="303" height="174" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/09/ileana.png" border="0" width="313" height="174" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/09/alexandru.png" border="0" width="302" height="174" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/09/gheorghe.png" border="0" width="320" height="174" style="float: left; margin: 2px 5px;" />A nins ca în poveşti duminică, în ziua alegerilor, însă doar până la orele amiezii, când, pe străzile Clujului, zăpada s-a transformat în bălţi. </strong></span></p>

Cum era de aşteptat, vremea rea i-a ţinut pe clujeni în case, astfel, că la orele amiezii prezenţa la vot era foarte slabă Până la orele 14.00 nici măcar 15% dintre alegători nu se prezentaseră la urne.

Cei mai conştiicioşi au fost, ca la orice scrutin, pensionarii, care s-au prezentat la urne încă de dimineaţă. Dacă politicienii au votat „pentru o Românie dreaptă“ sau „cu cei care au în spatele lor fapte, nu vorbe“, clujenii de rând au votat „pentru mai bine, nu neapărat pentru schimbare“, „pentru ca tinerii să nu mai plece din ţară“ şi „pentru ca oamenii să aibă unde să muncească“.

Vot pentru „parlamentari mai serioşi

Maria Abrudan, o pensionară, a declarat pentru Monitorul de Cluj că a venit, ca de obicei, la vot, pentru că îşi doreşte pentru tineri „mai mult“. „Am votat pentru mai bine, nu neapărat pentru schimbare, ci pentru ca tinerilor noştri să le fie mai bine, vrem mai mult pentru ei“, a spus femeia. „Am venit să votez pentru un Parlament mai bun, pentru că avem nevoie de parlamentari serioşi, şi pe urmă, de un guvern serios. Avem nevoie de oameni serioşi care să aibă grijă de tinerii noştri şi de pensionari. Dar mai ales de tineri, pentru că acum noi, pensionarii, îi ajutăm“, a spus, la rândul său, Gheorghe Abrudan.

Au votat „pentru ca tinerii să poată munci

O clujeancă venită la vot alături de familia sa ne-a declarat că, în primul rând, îşi doreşte să îşi exprime dreptul de a vota, şi totodată, că votează pentru fiul ei. „Am votat pentru că este dreptul meu de a veni să votez şi pentru că ne dorim o viaţă mai bună pentru ăştia tineri, pentru el, pentru fiul meu am venit să votez, să nu plece în altă ţară la muncă“, a declarat Ileana Orza, în vărstă de 58 de ani. La rândul său, fiul acesteia, Alexandru Orza ne-a declarat că, de la viitorii parlamentari, se aşteaptă la „mai mult“. „Votez în primul rând pentru ca românii să aibă unde să muncească, pentru locuri de muncă, pentru slujbe şi pentru redresarea economică a României“, a spus bărbatul, în vârstă de 31 de ani. „Eu am vrut să îmi exercit dreptul de vot pentru că îmi doresc un Parlament în care să nu se doarmă. Nu vreau neapărat schimbare, ci doar nişte parlamentari care să nu doarmă în Parlament, cum am văzut le televizor şi care să se gândească şi la noi, nu să se preocupe doar de interesele lor personale“, a spus şi Mihai A., un student în vârstă de 22 de ani.



Ultimele Stiri
abonare newsletter