Politică

Două secţii clujene nu au înregistrat niciun votant până la ora 10. Oamenii au preferat să meargă la Biserică

<p><span style="font-size: small;"><strong>Două secţii de votare din comuna clujeană Aluniş nu au înregistrat duminică, până la ora 10.00, niciun votant. </strong>


Preşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, judecătorul Monica Trofin, a declarat la raportarea prezenţei la vot, că în mediul rural din judeţ s-au prezentat la urne, până la ora 10.00, doar 2,71 la sută dintre alegători.


"La ora 10.00 s-au înregistrat două secţii de votare din comuna Aluniş la care nu se prezentase la urne niciun alegător, iar la alte două secţii, din comunele Bobâlna şi Căianu, era înregistrat câte un singur alegător. Prezenţa la vot la ora 10.00 a fost, în judeţul Cluj, de 3,05 la sută. În mediul rural, prezenţa a fost de 2,71 la sută, în timp ce în mediul urban a fost de 3,35 la sută", a spus Trofin, potrivit Mediafax.

Viceprimarul comunei Aluniş, Aurelian Irimuş, a declarat că absenţa alegătorilor la secţii până la ora 10.00 s-a datorat faptului că aceştia au mers întâi la biserică. "Într-adevăr, la ora 10.00 au fost secţii unde nu au fost alegători, pentru că aceştia au preferat să meargă întâi la biserică, la slujbă. Am verificat care e situaţia şi am primit informaţii că oamenii au început să se prezinte la vot după ce au ieşit de la biserică", a spus Irimuş.

abonare newsletter