Politică

Interlopul Beinur i-a facilitat lui Samson legătura cu Kamaz pentru fraudarea referendumului

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning /> <w:ValidateAgainstSchemas /> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables /> <w:SnapToGridInCell /> <w:WrapTextWithPunct /> <w:UseAsianBreakRules /> <w:DontGrowAutofit /> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> <p class="MsoNormal" style="text-align: justify;"><span style="font-size: small;"><span lang="RO"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/06/samson.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Interlopul Nuredin Beinur i-a facilitat legătura lui Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, în Cluj, cu Bogdan Măgurean, zis Kamaz, pentru fraudarea referendumului. În acest sens au fost angrenaţi interlopi şi lideri ai unor comunităţi rome, susţin anchetatorii. Rechizitoriul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) din cadrul Parchetului instanţei supreme a devenit public odată cu trimiterea în judecată a lui Samson.</strong></span></span></p>

 

Conform documentului, acţiunile solicitate lui Măgurean Bogdan Cristian "erau stabilite pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot unde să aplice ştampila pe varianta cu răspunsul DA, iar, pe de altă parte, să pregătească în localităţi de pe raza judeţelor Cluj, Alba, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş, echipe de câte trei-cinci băieţi, interlopi, care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin".


Bogdan Cristian Măgurean şi Dumitru Samson au fost deferiţi justiţiei alături de alte 15 persoane pentru oferire de bani şi bunuri în scopul determinării alegătorului să meargă la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. "În prezentul act de inculpare se reţine că, în contextul organizării la data de 29 iulie 2012 a referendumului pentru demiterea preşedintelui României, învinuitul Samson Dumitru a organizat o acţiune de mobilizare a electoratului la nivelul judeţului Cluj prin persuadarea alegătorilor în exercitarea dreptului la vot în schimbul unor foloase materiale constând în bani, produse alimentare (mâncare şi băutură)", notează procurorii SUPC în rechizitoriul înaintat Judecătoriei Cluj-Napoca.


Anchetatorii au stabilit că Samson Dumitru a apelat la sprijinul lui Nica Tudorel, Biţu Constantin Sebastian, Niculae Nicholas Vitto, Chiraş Gigi Daniel pe care i-a adus în acest scop din Bucureşti, precum şi la Măgurean Bogdan Cristian, cunoscut în mediul interlop local din Cluj Napoca, cu sprijinul cărora a contactat lideri ai unor comunităţi de etnie rromă, populate de persoane lipsite de resurse financiare, pe care să-i capaciteze în exercitarea dreptului la vot contra unor sume de bani.


În rechizitoriu se arată că Samson Dumitru nu a făcut nicio economie de resurse financiare şi a apelat la multiple cunoştinţe, chiar din mediul infracţional, pentru a găsi modalităţile concrete şi eficiente de ducere la urne a alegătorilor. Activităţile dirijate de acuzaţi, aflaţi în data de 29 iulie 2012 la sediul Partidului Naţional Liberal Cluj din Cluj Napoca, "au avut ca rezultat mobilizarea la vot a persoanelor din comunităţile rome din zona Pata Rât (cunoscută ca groapa de gunoi a municipiului Cluj Napoca, unde locuiesc mai multe comunităţi rrome, în aşa-zisul cartier Dallas) cărora le-au fost promise mâncare şi băutură, iar liderilor li s-au promis sume de bani, precum şi a comunităţii rome din comuna Floreşti, judeţul Cluj, persoanele din această comunitate fiind duse la votare în municipiul Câmpia Turzii urmare a oferirii unor sume de bani".


În cazul ambelor comunităţi, pentru deplasare la vot au fost folosite autocare ale societăţii Fany Prestări Transport SRL Cluj Napoca, pentru data de 29 iulie 2012 un număr de patru autocare ale acestei societăţii fiind puse la dispoziţia celor care au coordonat mobilizarea la vot, notează procurorii în rechizitoriu.


Coordonatorul PNL, interlopul Kamaz

Măgurean coordona trupele din sediul PNL:


MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN – Cum îi în APAHIDA?

HANZI NICUŞOR – Mă, îi ok aici, merge lumea! Şi acuma fug până la BONŢIDA, să văd ce-i şi acolo.

MĂGUREAN BOGDAN CRISTIAN – Du-te la BONŢIDA şi trimite- i!”

Drept mulţumire, Dobriţoiu jr. îi spune lui Kamaz, mulţumindu-i: „Dacă nu erai tu, beleam p...”. Dar după referendum, interlopul l-a sunat pe Beinur, supărat că nu şi-a primit banii, şi s-a lăudat: „În 12 ore nu o fost nimic, La ora şase jumătate era 13..., în două ore o fost 35%, 32 virgulă nu ştiu cât la sută. În două ore după ce m-o sunat pe mine. Mă înţelegi?”

Votul pentru referendum în Ardeal a fost o maşinărie coordonată de mafioţii marilor oraşe. Reţelele de interlopi aveau rolul de a creşte prezenţa la vot.

"Omul nu o fost cinstit până la sfârşit. Ştie bine că i-am dus trei bulibaşe. Trei bulibaşe, mă înţelegi ce zic.

 

Ziua în care Samson l-a plătit pe Kamaz

Kamaz i s-a plâns lui Beinur că Dumitru Samson nu i-a dat banii. „Întrebă-l pe el. Că omul dacă e cinstit să-i recunoască, că m-o sunat la şepte. Şi zice «Copile, toată Transilvania asta, dacă nu erai tu, beleam p...». Mă înţelegi? Să-i zici: măi, Dan, vezi că copilul ăla te-o ajutat pentru mine”. Beinur îi spune că-l sună imediat. Situaţia s-a rezolvat pe 30 iunie. când Măgurean şi-a primit banii. Numai că nişte interlopi din Arad s-au plâns că au rămas cu buzele umflate, iar Samson, într-o discuţie telefonică interceptată, se miră: „Am vorbit, mă, hai că sun acum”.

INTERCEPTĂRI:

Samson către Kamaz: „Cum să ţ-i trimit?”

Samson Dumitru: Frăţior, nu dau de T. ca să vorbesc cum să ţi-i trimit.

Măgurean Bogdan: Cum?

S.D.: O să ţi-i trimită după amiaza asta prin cineva. Nu ştiu prin cine că trebuie să dau de el.

M.B.: Dar vezi cum dai. Te rog din suflet. Bine?

S.D.: Ai văzut că eu sunt băiat serios. Mi-ai dat tu telefon înseamnă că se rezolvă. Gata. Ce mă interesează?

Mici şi bere de vreo 15 milioane

Măgurean Bogdan: Să zic să … de ceva mici şi alea?

Hanzi Nicuşor: Apoi ar trebui dară că vezi că…

M.B.: Acolo la voi? La tine?

H.N.: Aha.

M.B.: No, bine. Cam cât să zic pentru mici? Să cumperi tu şi să faci acolo şi bere la toată lumea.

H.N.: Ce să…? Ar trebui vreo… De vreo zece milioane ar trebui.

M.B.: Zece, cincişpe, aşa-i?

Nicuşor Hanzi: E!

 

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Dumitru Samson, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze, în cadrul referendumului şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.


Citeşte şi:


FRAUDA LA REFERENDUM din judeţul Cluj: Dumitru SAMSON, trimis în JUDECATĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter