Politică

Buda: Camera Deputaţilor nu-i poate ridica imunitatea lui Ion Stan după alegeri, e o poveste a USL

<p><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/05/daniel buda mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Deputatul Daniel Buda (PDL) consideră că nu poate fi convocată Camera Deputaţilor în 12 decembrie pentru discutarea cazului Ion Stan, în condiţiile în care aceasta nu poate decide, după alegeri, ridicarea imunităţii parlamentare, intenţia fiind "o poveste a celor de la USL".</strong> </span></span></p>

 

Daniel Buda, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că, din punctul său de vedere, cazul Ion Stan demonstrează cine sunt cei de la USL - "nişte oameni care au făcut de-a lungul timpului zid comun împotriva celor suspectaţi de fapte de corupţie", scrie Mediafax.


"În ceea ce-l priveşte pe deputatul Ion Stan, lucrurile sunt foarte clare: Parlamentul nu mai are posibilitatea de a ridica imunitatea acestuia. Practic, după 9 decembrie nu se mai poate întruni Parlamentul pentru a dezbate un astfel de subiect. Este o poveste pe care cei de la PSD ne-au vândut-o foarte bine, de altfel au şi spus că nu intră în preocupările lor imediate cazul Stan, ci câştigarea alegerilor. Este o poveste şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor din 12 decembrie, nu se poate convoca Parlamentul, pentru că după 9 decembrie nu mai are în atributul său ridicarea imunităţii parlamentare. Plus că nu va fi cvorum. Cazul Stan demonstrează cine sunt cei de la USL, nişte oameni care au făcut de-a lungul timpului zid comun împotriva celor suspectaţi de fapte de corupţie", a spus Buda.

El a acuzat USL de utilizarea "dublei măsuri" în cazul Stan, faţă de cazul deputatului Trăşculescu.


"Când domnul Trăşculescu de la PDL a avut probleme cu justiţia, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, i-a cerut imperios demisia, spunând că este o pată pe obrazul Parlamentului, dar nu l-am văzut făcând acelaşi lucru şi când a fost vorba de Ion Stan. Avem o dovadă a dublei măsuri pe care USL o aplică în cazuri similare", a conchis Daniel Buda.

Plenul Camerei Deputaţilor se va întruni în 12 decembrie pe tema ridicării imunităţii deputatului PSD Ion Stan, a decis, marţi, Biroul Permanent al Camerei.


Şedinţa de plen urmează să aibă loc în 12 decembrie la ora 13.30.

 



 


Citeşte şi:

Comisia Juridică a Camerei a avizat cererea de arestare a lui Ion Stan

abonare newsletter