Politică

Proiectul lui Daniel Buda pentru protejarea salariaţilor

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/05/daniel buda m 1 mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></strong></span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong>Deputatul PDL de Cluj, Daniel Buda, vrea să promoveze un proiect de lege pentru înfiinţarea unui fond de garantare care să protejeze salariaţii. </strong></span> <p>

Parlamentarul a explicat că această iniţiativă a pornit chiar de la cetăţeni care s-au plâns de faptul că unele firme reţin plata contribuţiilor la sănătate şi pensii, fără însă a le livra la Pensii sau la Casa de Asigurări.

„Dificultăţile  apar atunci când cetăţenii au probleme medicale şi descoperă că de fapt nu au asigurare. Propun constituirea unui fond de garantare din partea statului, pentru asemenea situaţii. Statul este de vină că nu a reuşit să recupereze banii de la firmele care i-au reţinut din salariile angajaților. Spaţiul public are nevoie de un astfel de proiect de lege. La banii depuşi la bancă există un fond de garantare, la fel trebuie să vorbim despre banii de pensii sau asigurări medicale“, a declarat Daniel Buda.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter