Politică

Băsescu: Se încearcă distrugerea a ceea ce am construit în relaţiile externe

<p><strong>Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, marţi, că "se încearcă o distrugere" a ceea ce a construit în relaţiile externe, chiar şi negarea parteneriatului strategic cu SUA.</strong></p>

 

"Şi mă uitam că se încearcă o distrugere a ceea ce am construit în relaţiile externe, chiar şi negarea parteneriatului strategic cu SUA. Ei spun: «Băsescu în genunchi». Nu, mie, ca şef de stat, nu şi-a permis nimeni să îmi pună în braţe o listă şi să îmi spună: «vezi că ai primul avion, fugi acasă şi execut-o». Eu am fost partener egal pentru oricine în discuţii, de la preşedintele SUA, la preşedintele Comisiei Europene, la cancelarul Merkel sau la cine vreţi dumneavoastră. Am fost partener egal. Iar încercarea de a discredita şi de a distruge parteneriatul strategic cu SUA, parteneriatul strategic cu Marea Britanie, parteneriatul strategic cu Franţa, parteneriatul strategic cu Polonia. Sunt lucruri construite în timpul meu, credibilitatea României în UE ca stat de drept", a declarat Băsescu, la B1 TV.


El a arătat că şi-ar fi dorit un guvern cu care să implementeze agendele de măsuri ale parteneriatelor strategice cu SUA, Franţa, Turcia, Marea Britanie. "Aveam voinţa să devenim tot mai credibili rezolvând şi această problemă a justiţiei credibile. Acum încearcă să decredibilizeze lucrul acesta. Aş vrea un guvern care să spună: «ce am stabilit în parteneriatul cu SUA? Asta, hai, agenda de implementare»", a spus Băsescu.

"Mai urmează să nege că în mandatul meu România şi-a câştigat 10.000 de kilometri pătraţi de suprafaţă în Marea Neagră. Şi, în condiţiile astea, ce să îmi spună mie Ponta despre politica externă? (...) Miau", a mai spus Băsescu.


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta e ca "un pisicuţ" atunci când vine la Palatul Cotroceni. "Victor Ponta, când vine la mine, e ca un pisic, ca un pisic, «da, domnu' preşedinte, da, domnu' preşedinte» (...) este ca un pisicuţ ... şi după ce iese şi ajunge la Palatul Victoria sau se vede cu un microfon în faţă vorbeşte cum vedeţi. De aceea îl fac mincinos, de aceea îl fac mincinos şi pentru ce a povestit despre CSAT, de aceea îl fac mincinos şi pentru declaraţiile pe care le dă pentru presa străină, pentru că are nevoie de imaginea mea externă şi spune «coabitez, am învăţat din lecţia verii, nu ştiu ce...», iar acasă face ce face", a susţinut Băsescu.



Citește și:

UPDATE: Băsescu: Când vine la mine, PONTA e ca un PISICUȚ. E MITOMAN.

abonare newsletter