Politică

Președintele a intervenit în campania electorală

<p style="margin-bottom: 0in;" lang="it-IT"><strong><span style="font-size: x-small;"><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/02/03-basescu.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" /></span>Traian Băsescu le-a cerut politicienilor să nu-l mai implice în campanie, pentru că „<em>mă obligaţi să vă răspund</em>”.</strong></p>

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că mai sunt două săptămâni de campanie şi „să nu creadă cineva că se pot numi guverne pe poveşti”, el menţionând că este un avertisment extrem de serios, pe care-l face public către partide.

Fac apel la clasa politică să abordeze lucrurile importante pentru România, fie că vorbim de revizuirea Constituţiei ţinând cont de referendumul din 2009, de crearea de locuri de muncă, fie că vorbim de UE, dar cinstit, de perspectiva bugetului, de obligativitatea că în mult hulita lege a pensiilor de indexare a pensiilor din 2013. Iar în aceste dezbateri din campanie nu am văzut decât abordări superficiale, de cele mai multe ori mincinoase care nu se adresează problemelor serioase”, a spus Băsescu.


Mai sunt două săptămâni şi să nu-şi imagineze cineva că se pot numi guverne pe poveşti. Este un avertisment extrem de serios pe care îl fac public către partide, că deocamdată nu am văzut niciun buget pe 2013 susţinut de cei aflaţi în campanie şi care să justifice guvernarea”, a adăugat preşedintele.

El a adăugat că îi cheamă pe politiceni să fie responsabili faţă de electoratul căruia îi cer votul.


„În această epocă nu poţi să spui una în ţară şi alta în străinătate. Doar Nicolae Ceauşescu a crezut că poate face asta. Îl invit pe Ponta să fie cinstit în relaţia cu preşedintele. De asemenea, fac un apel la liderii USL să înceteze atacurile la instituţiile statului. Nu spun că sunt instituţii perfecte, dar sunt instituţii care au misiunea lor şi mai ales când vine vorba de CSM discutăm despre atacuri la adresa altei puteri în stat”, a mai spus președintele.

Ultimele Stiri
abonare newsletter