Politică

Alin Trăşculescu demisionează din Parlament

<p><strong>Alin Trăşculescu şi-a anunţat, marţi, în plen, demisia din calitatea de deputat.</strong>

Trăşculescu a făcut acest anunţ la începutul şedinţei de plen a Camerei Deputaţilor, în care urma să se dezbată raportul Comisiei juridice privind încuviinţarea arestării preventive a acestuia, informează Mediafax.

Comisia juridică a decis, vineri, să încuviinţeze arestarea preventivă a lui Trăşculescu, la solicitarea ministrului Justiţiei. Deputaţii PDL au anunţat, marţi dimineaţă, după şedinţa de grup, că au decis să voteze în favoarea solicitării ministrului Justiţiei.


De asemenea, preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, marţi, că decizia luată la nivelul grupurilor parlamentare reunite ale USL este de a vota propunerea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor privind avizarea favorabilă a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

Alin Trăşculescu, cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, a fost reţinut din 11 noiembrie până în 12 noiembrie, în jurul orei 6.00. El a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.


În 13 noiembrie, DNA a solicitat Camerei Deputaţilor, prin Ministerul Justiţiei, să avizeze cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter