Politică

Şantierul Sălii Polivalente nu a intrat încă în conservare

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/30/polivalenta%20_sc_02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lucrările de conservare a şantierului Sălii Polivalente vor începe abia după ce va fi gata expertiza tehnică şi un specialist va spune exact ce fel de lucrări trebuie făcute.</strong></p>

În acest moment se lucrează la expertiza tehnică, iar ulterior se va şti exact ce lucrări sunt necesare pentru conservarea şantierului Sălii Polivalente. Conducerea Primăriei Cluj-Napoca a subliniat că nu se poate investi nici un leu din banul public în lucrările de conservare până când nu va fi terminată expertiza tehnică. „Suntem în faza de conservare, urmează să fie pregătită licitaţia în această iarnă şi să reluăm lucrările în primăvara anului viitor dacă nu apar complicaţii juridice, prin aceasta înţelegând atacarea în instanţă a deciziei anterioare de către cei care au pierdut (firma ACI – n.red.)”, a declarat primarul Emil Boc.

Virgil Poruţiu, directorul tehnic al Primăriei Cluj-Napoca a precizat că, în mod normal, lucrările de conservare a şantierului ar trebui să fie realizate tot de firma CON-A Sibiu, cei care au executat până acum lucrările de construcţie, oprite în stadiul de 60%.


Referitor la rezilierea contractului cu cei de la CON-A, primarul a declarat că este în procedură de finalizare la departamentul juridic din cadrul Primăriei şi urmează să finalizat în această săptămână.

ACI nu au vrut o nouă licitaţie


În această toamnă, firma ACI, cea care a pierdut licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente, a depus o plângere prealabilă prin care au solicitat Primăriei Cluj-Napoca să îşi modifice decizia de a organiza o nouă licitaţie pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă. Această plângere prealabilă a fost însă respinsă de comisia de licitaţie. În aceste condiţii, Primăria a început demersurile pentru realizarea lucrărilor de conservare şi organizarea licitaţiei pentru reluarea construirii obiectivului.

Lucrările au fost oprite de jumătate de an

Construirea Sălii Polivalente a fost oprită în luna martie, când lucrările erau terminate aproximativ 60%. Totul a pornit de la o plângere în instanţă a celor de la ACI. Tribunalul Cluj a decis, în martie, anularea rezultatului licitaţiei şi reanalizarea ofertelor, motivând că oferta financiară a celor de la CON-A era mult prea mică pentru realizarea acestui obiectiv.
Ulterior, CON-A a făcut recurs, însă judecătorii Curţii de Apel Cluj au menţinut decizia de anulare a rezultatului licitaţiei.
După decizia Curţii de Apel Cluj, Primăria Cluj-Napoca a anulat licitaţia pentru Sala Polivalentă, oferta celor de la ACI a fost declarată neconformă în urma unui raport al unui expert independent, angajat de Primărie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter