monitorulcj.ro Menu
Politică

Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, scrie Mediafax.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat vineri că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Sorin Dan Mihalache, secretar general adjunct al Guvernului.

În urma evaluărilor demarate la data de 31 iulie 2012, s-a constatat faptul că Sorin Dan Mihalache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 mai - 8 iunie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DIB MEDIA CONSULTANCY SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi alin. 2), precum şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Începând cu data de 10 mai 2012, Sorin Dan Mihalache exercită funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

De asemenea, Sorin Dan Mihalache a continuat să exercite calitatea de administrator în cadrul societăţii până în luna august 2012, aşa cum rezultă din documentele transmise de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Dan Mihalache a declarat, vineri, că îl va da în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula "această jigodie frustrată".

El a spus că nu a avut discuţii cu prim-ministrul Ponta sau cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, pentru că lucrurile sunt clare, şi faptic şi legal, iar el nu are ce să explice.

"Şeful politic al acestei instituţii (ANI - n.r.) este această jigodie frustrată numită Horia Georgescu", a spus Mihalache.

 

 

Citeşte şi: Mihalache: ANI este o oficină de propagandă politică, îi voi acţiona în judecată

Trei miniştri acuzaţi de ANI. Secretarul general adjunct al Guvernului, găsit incompatibil