Politică

Românii simt, în buzunare, bilanţul guvernării Ponta

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/08/adr m 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Au uitat ce au promis, iar acum, în prag de sărbători, simţim scumpirile pe pielea noastră. </strong></p>

Candidatul ARD, la Colegiul 1, Camera Deputaţilor, Adrian Papahagi a făcut joi, într-o conferinţă de presă, coşul zilnic de cumpărături al românului de rând, arătând că în doar câteva luni de la venirea noii guvernări, alimentele s-au scumpit. O pâine, o cutie de lapte, un pachet de unt, şase ouă, un kilogram de cartofi, unul de zahăr şi unul de făină costă acum 32,46 lei față de 25,85 lei, cât costa înainte, a arătat el. Făcând un calcul simplu, reiese că se înregistrează o creştere a preţurilor cu 10, 15%.
„Creşterea inflaţiei, scumpirea benzinei, producţia agricolă proastă, au dus la scumpiri ale unor produse. Românii trebuie să câştige cu 10 la sută mai mult acum, pentru a supravieţui cu strictul necesar. Acesta este bilanţul greu al Guvernului Ponta, în buzunarele românilor, pe care îl resimţim cu toţii, dincolo de toate analizele macroeconomice. Acest guvern iresponsabil, de şase luni se preocupă doar de obsesia lor, cu „Jos Băsescu“, şi nu cu traiul românilor“, a spus Papahagi.

 


Buda: „Au promis miere, au oferit fiere“

Liderul PDL Cluj, Daniel Buda a criticat, la rândul său guvernarea USL, acuzând că au „promis miere, dar au oferit fiere“. De altfel, democrat liberalii vor depune la Prefectura Cluj un document care prezintă cele „şase luni de minciuni, incompetenţă, abuzuri, şi distrugere a reputaţiei internaţionale a României“. Reîntregirea salariilor sau reducerea CAS din prima zi de guvernare au rămas toate doar vorbe, atrag atenţia democrat liberalii. „Mi-aş fi dorit ca în aceste şase luni cei de la guvernare să fi venit cu măsuri care să ducă la creşterea nivelului de trai. Ne-au promis că vor reduce TVA, la alimente. Mugur Isăresu a spus zilele trecute că în România a fost cea mai mare creştere a preţului la alimente. Au promis că vor reîntregi salariile. Noi am lăsat în visteria statului bani pentru reîntregirea salariilor. Ei ne-au dat o mostră de instabilitate, în această vară, prin schimbarea preşedinţilor celor două Camere, prin schimbarea Avocatului Poporului şi procesul de suspendare a preşedintelui. Totul a culminat cu momentul în care noi aveam un congres, cu liderii europeni iar ei înjurau. Apoi au mers să ceară fonduri europene. Guvernul Ponta a dat dovadă de incapacitatea de a absorbi fonduri europene. România lui Ponta şi a lui Antonescu nu reuşeşte să facă ceea ce trebuie pentru absorbţia fondurilor europene“, a spus Buda.


Ultimele Stiri
abonare newsletter