Politică

Cine se va bate pentru câştigarea celor mai mari colegii senatoriale?

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/06/colegiul 3 senat.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Colegiile 3 şi 4 sunt cele mai mari colegii senatoriale, având 171.477, respectiv 154.641 de alegători. </strong></p>

Colegiul 3 cuprinde zona Dej - Gherla - Câmpia Turzii, iar Colegiul 4 cuprinde zona Turda - Huedin - Zona de Munte.

Tineri politicieni se vor bate cu titularii acestor colegii, liberalul Marius Nicoară (foto 1 centru), respectiv social democratul Alexandru Cordoş (foto 2 centru). Pe Colegiul 3 vor mai candida Ramon Moldoveanu (ARD) (foto 1 dreapta) şi Lorinczi Zoltan-Laszlo (UDMR) (foto 1 stânga), iar la Colegiul 4 vor mai candida Ioan Haiduc (ARD) (foto 2 stânga) şi Vakar Istvan-Valentin (UDMR) (foto 2 dreapta).

Nicoară, despre contracandidaţi: „Nu-i cunosc“

Titularul celui mai mare colegiu senatorial, Colegiului 3, liberalul Marius Nicoară nu îşi cunoaşte contracandidaţii, dar susţine că fiecare porneşte cu şansa lui. „Este un colegiu foarte mare, foarte întins, va fi, din punctul meu de vedere o bătălie deschisă. În ce priveşte campania electorală, va fi, una decentă. Pe mine oamenii din acest colegiu mă cunosc, ştiu ce am făcut, care le sunt problemele. Nu îi cunosc pe ceilalţi candidaţi“, a spus Nicoară pentru Monitorul de Cluj.

Ramon Moldoveanu: „Prioritatea 0 este mediul privat“

Democrat liberalul Ramon Moldoveanu este cel mai tânăr candidat pe acest colegiu şi îşi doreşte să ajungă în Parlamentul României pentru a-şi pune în aplicare toată experienţa acumulată în calitate de om de afaceri, respectiv în cea de consilier judeţean. „Va fi o luptă serioasă, pe acest colegiu, pentru că participanţii sunt oameni cu experianţă, cu vechime şi funcţii. Dar eu mă bazez pe experienţa mea din politică, acumulată din 2004, pe vârsta mea şi pe ceea ce am făcut până acum. Am intrat în această competiţie pentru a reprezenta mediul privat. Avem nevoie să ieşim din criză, iar asta se va face în mod special datorită mediului privat. Obiectivele mele sunt locuri de muncă, iar acest lucru este realizabil doar prin mediul privat“, a spus democrat liberalul. Ramon Moldoveanu a fost consilier judeţean în perioada 2008-2012, iar în prezent este om de afaceri.

Lorinczi: „Se poate face mult mai mult“

Candidatul UDMR, Lorinczi Zoltan-Laszlo este convins că viaţa celor din Colegiul 3 poate fi îmbunătăţită şi că aici se pot face „mult mai multe“. „Pe domnul Nicoară îl cunosc de când era preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, nu mă tem de el. Cred că voi fi votat, în primul rând de maghiarii din acest colegiu, în proporţie de aproximativ 18%, dar şi de românii de acolo. Nu mă tem de contracandidaţii mei pentru că eu cunosc foarte bine acest colegiu, cunosc acest judeţ foarte bine. De aceea, ştiu de exemplu, că se pot face foarte multe pentru acest judeţ, am umblat mult în acesată zonă. De exemplu, eu am în vedere câteva idei pentru fermierii din acest colegiu“, a spus consilierul judeţean UDMR.

Titularul Colegiului 4 nu se teme

Titularul acestui colegiu, social democratul Alexandru Cordoş susţine că nu se teme de ceilalţi candidaţi, pentru că aceştia au sprijinit un guvern care a sărăcit România, şi i-a lăsat pe clujeni fără locuri de muncă. „Din punctul meu de vedere va fi o competiţie deschisă, dar cred că toţi ceilalţi au sprjinit un guvern care i-a lăsat pe clujeni fără locuri de muncă. Eu i-am reprezentat cu cinste pe oamenii acestui colegiu. Programul USL pentru aceste alegeri, cu care voi câştiga, este bazat pe proiecte precum crearea a noi locuri de muncă, în industrie, în agricultură, este bazat pe protecţie socială, de asemenea. Cred că va fi o campanie dură, pentru că unii îşi pun în joc interesele personale. S-au caracterizat până acum prin aroganţă şi cred că vor continua astfel“, a spus Cordoş pentru Monitorul de Cluj.  

Ioan Haiduc: „Lupta se va da între ARD şi USL“

Pentru câştigarea acestui colegiu, ARD l-au aruncat în luptă pe Ioan Haiduc. Acesta consideră că lupta se va da între ARD şi USL, însă colegiul va fi câştigat de ARD. „Este unul dintre cele mai mari colegii, dar lupta se va da între USL şi ARD. ARD va câştiga pentru că şi la alegerile locale s-a văzut ce rezultate am avut în acest colegiu. UDMR are un procent constant. Am mai candidat la parlamentare, pentru Colegiul 7, am obţinut locul 1, dar la redistribuire a intrat domnul Soporan. Aşa că ne putem aştepta la orice, cu redistribuirea“, a spus Haiduc pentru Monitorul de Cluj. Ioan Haiduc este consilier local la Câmpia Turzii.

Vakar Istvan: „Nu mă cotez cu prima şansă“

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan îşi doreşte, la rândul său, un loc în Senatul României. Se va bate cu Alexandru Cordoş şi Ioan Haiduc, dar nu se cotează cu prima şansă, cum el însuşi recunoaşte. „Nu mă cotez cu prima şansă, sunt realist, cei din ARD şi USL vor avea o luptă pe acest colegiu. UDMR se va lupta în primul rând pentru Colegiul 10, unde acum este titular Mate Andras. Agricultura este zona mea de interes, acesta este obiectivul pe care îl am în vedere, dezvoltarea acestui domeniu, De asemenea, acest colegiu este o zonă care are nevoie de infrastructură. În ce priveşte campania, nu cred că va una dură, doar nu vor fi lupte de stradă... Sunt sigur că domnul Cordoş va avea o campanie plăcută, la fel şi domnul Haiduc, care a fost secretar de stat“, a spus Vakar Istvan.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter