Politică

PDL Turda vrea să inițieze procedura de dizolvare a Consiliului Local

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/04/03 pdl.jpg" border="0" align="right" />Membrii PDL Turda au declarat, într-o conferință de presă care a avut loc, vineri, la sediul partidului, că vor iniția procedura de dizolvare a Consiliului Local, în conformitate cu prevederile Legii 215 din 2001, privind administrația publică.</strong>


Președintele PDL Turda, Tudor Ştefănie, primarul în exercițiu, a motivat această decizie prin lipsa de eficiență a actualului legislativ, în cele șase luni de când s-a ales noul Consiliu Local nu a fost luată nici o decizie importantă privind viitorul comunității turdene, din cele 64 de hotărâri de consiliu adoptate, majoritatea au fost inițiate de primar și coaliția PDL-UDMR., luptele interne și răzbunările personale amplifică starea de tensiune care se extinde de la nivelul instituției primarului și până la cetățenul onest al acestui oraș.
Potrivit acestuia ponderea cea mai mare de hotarâri ale celor de la USL și PPDD  au vizat subiecte ce țin de schimbări ale membrilor  Consiliilor de Administrație, în AGA sau proiecte cu caracter social, precum intrarea gratuită la Salină pentru tratarea afecțiunilor respiratorii și nu au fost proiecte de hotarâre care să reflecte o strategie de dezvoltare pentru oraș.
„Suntem total nemulțimiți de cum lucrează Consiliu Local la ora actuală și de cum este respectată instituția primarului[...]. Cei de la USL-PP DD și PC nu au venit cu nici un proiect pentru atragerea de fonduri europene la Turda. Noi în legislatura 2004-2010 am inițiat 24 de proiecte care au adus la Turda peste 100 de milioane de euro din fonduri europene! S-a discutat foarte mult de operatorul de apă și încălcări de tot felul în această instituție. Vreau să vă aduc aminte că PSD-ul a avut un reprezentant în consiliu de administrație prin persoana domnului Piper , iar PP DD-ul prin Nemeș Vasile, tatăl actualului viceprimar. În perioada când ei au fost în CA s-au aprobat și majorări de tarife la serviciile prestate, cota pentru canal, studiu de fezabilitate pentru extinderea și reabilitarea sistemului de apă din muncipiu, absolut tot ce reprezenta acest proiect a trecut prin aprobările Consiliului Local de la acea vreme, atunci nu s-a luat atitudine. Nu poți să ai o poziție diferită acum de cea de atunci! Le cer doar să recunoască ce au aprobat atunc”, a spus președintele PDL Turda.
Începând de sâmbătă la sediul PDL din centrul municipiului a fost amplasat un punct unde turdenii pot să se înscrie pe lista celor care doresc dizolvarea Consiliului Local. După strângerea semnăturilor, aproximativ 12.200, listele respective vor fi aduse la cunoștința Prefectului, urmând să fie trimise mai departe Guvernului României.

Mai întâi, trebuie ca 25% din numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși pe listele electorale ale unității administrativ-teritoriale să ceară prefectului organizarea unui referendum. Acesta este validat dacă la urne se prezintă 50% plus 1 din numărul  total al locuitoriulor cu drept de vot.  După ce o sentință definitivă este emisă, prin hotarâre de guvern trebuie organizate din nou alegeri locale, stipulează legislația în vigoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter