Politică

Buda cere şedinţă în Parlament pentru rezolvarea cazului Mircea Diaconu

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/01/03 daniel buda m 2.jpg" border="0" align="left" />Deputatul Daniel Buda le cere colegilor din Senat să convoace o şedinţă pentru a discuta cazul senatorului Mircea Diaconu, care nu renunţă la fotoliul de parlamentar. </strong>


Buda îi atenţionează pe colegii săi că intră „pe un teren mlăştinos“, fiind chiar pasibili să răpundă în faţa legii. „Solicit preşedintelui Senatului să convoace o şedinţă de urgenţă în care să repună în discuţie situaţia lui Mircea Diaconu. Acest plen să ia act de o neregularitate de ordin penal. Există o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie rămasă definitivă şi irevocabilă care atestă că mandatul lui Diaconu a încetat”, a spus joi, deputatul.

Mai mult, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor atrage atenţia asupra faptului că România se află sub raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție, riscând să aibă un vot negativ şi să se îndepărteze de ceea ce înseamnă aderarea României la Schengen. „Ce fel de stat este acela în care 22 de milioane de români trebuie să respecte hotărârile judecătoreşti, iar cei 32 de colegi nu trebuie să le respecte? Această problemă ţine de însăşi esenţa statului de drept. Dăm o plamă în plus prin acest comportament, Parlamentului României care şi aşa are probleme care ţin de credibilitate“, a mai spus Buda.

Preşedintele Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi a catalogat, de altfel, chiar zilele trecute, drept iresponsabil votul Senatului României prin care s-a refuzat punerea în aplicare a deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul senatorului PNL Mircea Diaconu, „un excelent actor de altfel“, care, fiind declarat incompatibil, trebuia să piardă mandatul de parlamentar. „Prin ignorarea cu desăvârşire a deciziilor ANI şi a ÎCCJ, Senatul României se descalifică atât în faţa cetăţenilor României cât şi în faţa Uniunii Europene. Prin atitudinea de sfidare a actului de justiţie, USL ne demonstrează încă o dată faptul că nu a învăţat nimic din greşelile comise în trecut şi că singurul obiectiv al acestui grup de interese este de a subordona justiţia în actul politic“, a spus atunci Daniel Buda.  

abonare newsletter