monitorulcj.ro Menu

Politică

Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud, audiat la DNA pentru luare de mită, reţinut

Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud Octavian Seciu, audiat miercuri la DNA Cluj, după ce ar fi pretins 75.000 de euro de la un om de afaceri din Bistriţa pentru ca acesta să poată candida în numele PPDD la Camera Deputaţilor, a fost reţinut pentru luare de mită, scrie Mediafax.

Avocaţii fostului lider al PPDD Bistriţa-Năsăud Octavian Seciu au declarat, la ieşirea din sediul DNA Cluj, că acesta a fost reţinut pentru 24 de ore de procurori, pentru luare de mită. Ei au refuzat să facă alte declaraţii.

Fostul lider al PPDD Bistriţa-Năsăud Octavian Seciu a fost audiat miercuri la DNA Cluj, fiind suspectat de luare de mită după ce ar fi pretins 75.000 de euro de la un om de afaceri din Bistriţa pentru ca acesta să poată candida în numele PPDD la Camera Deputaţilor, spuneau surse judiciare.

Potrivit unor surse politice, Octavian Seciu, în calitate de lider interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud, i-ar fi pretins 75.000 de euro omului de afaceri Lucian Adrian Ungur, fost candidat al PPDD pentru funcţia de primar al Bistriţei, dar exclus imediat după alegeri din formaţiune, pentru ca acesta să fie reprimit în partid şi să poată candida pentru un post de deputat în Colegiul 1.

Conform surselor citate, marţi seară, după ce PPDD Bistriţa-Năsăud a înregistrat candidaturile la BEJ, urma să aibă loc tranzacţia, iar Seciu să primească 75.000 de euro de la Lucian Adrian Ungur.

Octavian Seciu a fost numit lider interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud la jumătatea lunii octombrie. În 16 octombrie, PPDD Bistriţa-Năsăud a dat următorul comunicat: "Noul preşedinte al PPDD Bistriţa-Năsăud este Octavian Seciu, un tânăr ardelean capabil, cu mare experienţă în instituţii guvernamentale", însă, în ciuda mandatului său scurt, el şi-a depus, marţi seară, candidatura pentru un fotoliu de deputat în Colegiul 4.

Miercuri dimineaţă, însă, la sediul PPDD Bistriţa-Năsăud a sosit o adresă prin care conducerea centrală îl revocă pe Seciu din funcţia de lider interimar şi îl numeşte în aceeaşi poziţie pe Ştefan Todea, fost preşedinte interimar al organizaţiei.

Contactat telefonic, Ştefan Todea a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat, dar a confirmat că este iar preşedinte interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am fost sunat de la Bucureşti în această dimineaţă ( miercuri dimineaţa - n.r.) şi mi s-a spus că sunt iar preşedinte interimar al organizaţiei. Nu pot da alte informaţii despre ce se s-a întâmplat. Octavian Seciu e candidat în Colegiul 4. Deocamdată nu sunt motive să fie retras", a declarat el.

Contactat telefonic, omul de afaceri Lucian Adrian Ungur a declarat că se află la Cluj şi că nu poate da detalii despre subiect. "Sunt la Cluj. Nu pot vorbi despre acest subiect", a spus Ungur.

Ulterior, însă Ungur a intentat proces Consiliului Local Bistriţa, el cerând instanţei să anuleze un act emis de legislativul local prin care acesta şi-a pierdut calitatea de consilier local. Tribunalul Bistriţa-Năsăud însă nu i-a dat câştig de cauză, motiv pentru care a decis să intenteze un alt proces, de data aceasta conducerii centrale a PPDD în solidar cu cei care l-au exclus din formaţiune.

"Am dat în judecată conducerea centrală a PPDD şi patru persoane care au semnat decizia de excludere a mea din partid. Le cer daune morale de 72.000 de euro. Vom depune în instanţă toate actele legate de cheltuielile din campania electorală şi vom cere să ni se plătească şi acei bani. Solicitarea este adresată conducerii PPDD în solidar cu patru persoane care au semnat decizia de excludere a mea din partid, inclusiv domnul Haţeganu, la vremea aceea preşedinte interimar al PPDD Bistriţa-Năsăud. Am contestat decizia de excludere din partid care nu are fundament real. Mi s-a reproşat că nu am participat la campania electorală, că nu am strâns suficiente voturi, lucruri care nu sunt adevărate şi nici nu pot fi dovedite. Din acest motiv am deschis proces", declara recent Lucian Adrian Ungur.

Marţi seară, la depunerea candidaturilor PPDD pentru alegerile parlamentare, Lucian Adrian Ungur nu a vrut să explice în ce condiţii s-a întors în PPDD şi de ce candidează din nou din partea acestui partid.