Politică

Portretul femeii prim-ministru, în viziunea lui Papahagi

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/16/04-papahagi.jpg" border="0" align="left" />Anca Boagiu este „modelul ministrului performant”, așa cum îl vede vicepreşedintele Fundaţiei Creştine.</strong>

Vicepreşedintele Fundaţiei Creştine şi candidatul ARD Cluj, la parlamentarele din decembrie, pe Colegiul 1 din municipiul Cluj-Napoca, pentru Camera Deputaţilor, Adrian Papahagi, a criticat ieri, într-o conferinţă de presă programul de guvernare al actualei Puteri şi a atras atenţia asupra faptului că „singurul proiect al USL este „Jos Băsescu!“.

 


Nu în ultimul rând Papahagi şi-a pezentat viziunea asupra unui viitor cabinet de centru-dreapta. Nu a exclus figurile feminine. În opinia lui Papahagi, Anca Boagiu a fost unul dintre cei mai preformanţi miniştri şi ar putea ocupa cu succes o funcţie de prim-ministru. Pe Elena Udrea nu ar lua-o în calcul însă, pentru funcţii foarte importante.

„În acest moment nu s-a decis încă, nu s-a agreat un singur nume. Spre deosebire de USL, noi chiar avem oameni care îşi pot asuma această responsabilitate. Sunt foarte mulţi. Luaţi doar exemplul lui Mihai Răzvan Ungureanu, care este una dintre figurile cu cea mai mare încredere în rândul populaţiei. Nu e doar el. Există foarte mulţi oameni care au avut responsabilităţi ministeriale. De ce să nu ne gândim la femeie? De ce nu ne-am putea gândi la nume extrem de responsabile precum Anca Boagiu? Un om care a dovedit că se pot construi autostrăzi chiar şi pe timp de criză, un om care nu s-a jucat cu banul public“, a declarat Adrian Papahagi.


Printre doamnele politician performante se mai regăsesc, în opinia lui Papahagi şi Sulfina Barbu, Andreea Paul Vass sau Raluca Turcan. „Nu aş lua-o în calcul pentru funcţii extrem de importante ( n.red - pe Elena Udrea). Cred că e cazul să fie şi figuri noi şi în acelaşi timp oameni cu o imagine publică impecabilă. De aceea m-am referit de pildă la doamna Boagiu, care pentru mine este unul dintre cei mai performanţi miniştri ai cabinetelor de dreapta din ultimii ani“, a menţionat Adrian Papahagi.

Adrian Papahagi îşi doreşte să candideze pentru Colegiul 1, Camera Deputaţilor, la alegerile parlamentare din decembrie. Trei candidaţi se vor bate pe acest colegiu, de altfel unul dintre cele mai râvnite din Cluj-Napoca, care cuprinde o parte din cartierul Mănăştur, cartierul Grigorescu şi o parte din centru. Aici ar putea da piept, din partea USL, deputatul independent Mircia Giurgiu, Adrian Papahagi (ARD) şi Liviu Alexa (independent).

abonare newsletter