Politică

Gâlceava din USL Cluj ia amploare

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/10/03-colegiu--manuel chira sedinta consiliul local rp 03.jpg" border="0" align="left" />„Bătălia“ pe mult-râvnitul Colegiul electoral 3, pentru Camera Deputaţilor, continuă.</strong>


După ce, la începutul săptămânii, câţiva liberali clujeni şi-au pârât liderul, pe Marius Nicoară, la Bucureşti, nefiind de acord să cedeze PSD-ului Colegiul 3, ieri a venit rândul celor de la organizaţia municipală să se plângă.

Liberalii de la municipiu au formulat o rezoluţie în care îşi manifestă nemulţumirea şi nedumerirea pentru faptul că PSD şi-a „însuşit“ candidatura la Colegiul 3 din Cluj-Napoca. „Am fost nedumeriţi cu ocazia conferinţei de presă a PSD Cluj, de duminică, la care ei au anunţat un candidat, pentru Colegiul 3, Camera Deputaţilor. Acest colegiu a fost atribuit liberalilor, la nivel central, mai exact Colegiile 2 şi 3. Aşa încât noi am adoptat o rezoluţie, în şedinţa de Birou Teritorial Interimar al PNL Cluj-Napoca, prin care ne exprimăm nedumerirea că nu am fost anunţaţi pe cale ierarhică de către biroul judeţean că se fac negocieri pentru schimbarea Colegiului 3 cu 1. în cadrul Alianţei. Conform statutului, noi am validat nişte candidaţi pentru aceste colegii, ca şi organizaţie municipală avem dreptul de a valida, doar, nişte candidaţi care vor fi aleşi în cadrul Delegaţiei Permanente Teritoriale a PNL, de duminică“, a spus liderul PNL Cluj-Napoca, Manuel Chira. El a adăugat că „ne dorim să mergem înainte, în această alianţă, dar dorim, de asemenea, să se respecte ce a fost stabilit la nivel central“.

Lăpuşan: „Suntem oameni, purtăm discuţii“

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan nu crede că gâlceava din USL Cluj ar putea crea probleme USL. „Suntem oameni şi noi doar, purtăm discuţii. Conform procedurilor, atât PSD, cât şi PNL pot face face propuneri la nivel naţional. În momentul de faţă mai sunt în discuţie aceste colegii, 1 şi 3. Dar o decizie finală va fi luată la Bucureşti“, a spus Lăpuşan.
Duminică, social democraţii clujeni au anunţat primii cinci candidaţi la alegerile parlamentare. La Colegiul 3, care cuprinde o parte din cartierul Maraşti şi cartierul Gheorgheni, PSD vrea să o arunce în luptă pe Aurelia Cristea, consilier judeţean, iar Colegiul 1 Camera Deputaţilor a fost „plasat“ PNL Cluj. Aici şi-a anunţat intenţia de a candida deputatul clujean, Mircia Giurgiu, care marţi s-a înscris în PSD. Unii liberali au susţinut însă că cel mai probabil, social democraţii şi-au dorit să inverseze colegiile, pentru a scăpa de candidatura lui Giurgiu.

Nicoară îşi temperează colegii „mai mici“

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Marius Nicoară, le recomandă colegilor „juniori“ să fie mai temperaţi. „Războaiele mediatice pe subiecte neclare nu aduc puncte în plus. Aceste discuţii dovedesc imaturitate politică pe un subiect care nu a fost încă tranşat. Lucrurile nu sunt încă clare în privinţa colegiilor, dar aşa cum am spus în repetate rânduri, se va lua o decizie la Bucureşti. Zilele trecute, Nicoară sublinia faptul că nici el nu îşi doreşte ca acest colegiu electoral-Colegiul 3- să treacă la social democraţi.

Casetă
Propunerile PNL Cluj-Napoca

În cadrul şedinţei Biroului Teritorial Interimar al PNL Cluj-Napoca de marţi s-au stabilit candidaţii pentru Colegiile 2 şi 3. La Colegiul 2- Manuel Chira, Valentin Lungu, Cozmin Ardelean. Pentru Colegiul 3 există, de asemenea, trei nume Ioan Petran, Mircea Puşa şi Giacomo Dreoni. „La şedinţă am validat şi următoarele candidaturi nespecificate pe colegii: Cătănicu Steluţa, Oros Adrian, şi Moga Sebastian. Prezenta rezoluţie a fost adoptată în şedinţa de birou cu 13 voturi pentru şi două abţineri“, se arată în rezoluţia şedinţei din 9 octombire.

Ultimele Stiri
abonare newsletter