Politică

Ioana Băsescu nu candidează la Cluj

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/20/ioana-basescu-liviu-adascalitei.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Democrat liberalii clujeni dezmint informaţiile apărute, în ultimele zile, în presa locală, citând surse PDL, că fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu s-ar pregăti să candideze din partea PDL la alegerile parlamentare într-un colegiu din Cluj.</strong>

Potrivit reprezentanţilor PDL Cluj, la nivelul forului decizional al partidului, nu a fost şi nici „nu este luată în discuţie candidatura domnişoarei Ioana Băsescu“. Aceştia precizează totodată, că lista candidaţilor PDL Cluj pentru alegerile parlamentare din luna decembrie „este aproape definitivată, urmând a intra în procedura de evaluare a fiecăruia dintre ei“.
De altfel, şi fostul lider al PDL Emil Boc a precizat, pe pagina sa de facebook, că fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, nu va candida din partea PDL la alegerile parlamentare într-un colegiu din Cluj. Primarul municipiului Cluj-Napoca a mai menţionat că aceasta nu şi-a manifestat niciodată o astfel de intenţie, informaţiile pe această temă fiind doar speculaţii. „Ioana Băsescu nu va candida la parlamentare la Cluj. Nu şi-a manifestat niciodată o asemenea intenţie. Totul este o simplă speculaţie de presă. Ioana Băsescu este notar şi nu este membru al PDL. Am făcut aceste precizări pentru a răspunde speculaţiilor din presă“, arată Boc. La rândul său, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, joi, că informaţiile privind o posibilă candidatură a Ioanei Băsescu la Cluj reprezintă o „invenţie totală“, înformează Mediafax. Ioana Băsescu îşi anunţase în această vară intenţia de a se înscrie în partidul condus de Mihail Neamţu, Noua Republică. Potrivit Mediafax, surse din PDL Cluj au declarat, joi, că până în prezent şi-au depus candidatura la Camera Deputaţilor actualii deputaţi Daniel Buda, Petru Călian şi Adrian Gurzău, dar şi prim-vicepreşedintele PDL Cluj Alexandru Coroian şi Adrian Papahagi, în timp ce pentru Senat s-a înscris doar fostul prefect Florin Stamatian.
Vă reamintim că, la începutul săptămânii, liderul PDL, Vasile blaga a anunţat că a cerut organizaţiilor judeţene să prezinte în cursul acestei săptămâni listele cu candidaţii democrat-liberali.

Foto: mediafax.ro

abonare newsletter