Politică

Turdenii vor plăti mai mult pentru serviciul de salubritate

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/16/02-campia-turzii-gunoi 017.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Forul deliberativ s-a reunit joi la Turda în cadrul unei şedinţe extraordinare, la finalul căreia au fost luate decizii importante privind comunitatea. Printre aceastea se numără şi aprobarea majorării tarifelor pentru serviciul de salubritate, proiect scos de pe ordinea de zi a şedinţei din luna august, dar rediscutat acum. </strong>

Societatea Prival Ecologic Servis SA a solicitat o aprobare pentru majorarea tarifelor la salubritatea menajeră cu 34%, atât la persoanele fizice, cât şi la persoanele juridice, încă din luna august. Directorul economic al societăţii, Mihail Sanda, a motivat solicitarea prin faptul că, din momentul prezentării ofertei (2009), preţul motorinei a crescut cu 56,4%, costul de depozitare a deşeurilor a crescut cu 34%, media creşterii anuale a indicelui de inflaţie (2009-2011) a fost de 6,5%, preţul curentului electric a crescut şi el cu 15%, iar asigurările obligatorii RCA sunt şi ele mai costisioare cu 18% pe an.

Pe lângă toate astea, Prival Ecologic Servis SA a motivat şi faptul că societatea de salubritate nu mai poate duce deşeurile menajere la rampa de la Câmpia Turzii (care a fost închisă), ci la rampa de la Pata Rât, costurile crescând cu 1,73 lei (plus TVA)/lună/persoană, conform calculelor făcute de societate.


În total, costurile s-au majorat cu 51,9%, însă cei de la Prival Ecologic Servis SA susţin că solicită majorarea tarifelor actuale cu doar 34% „ţinând cont de situaţia economică actuală”.

De acum, persoanele fizice vor plăti 5,41 lei/pers/lună; serviciul de salubritate pentru societăţi va costa 27,04 lei/mc; serviciul de salubritate pentru transportul de mobilier - deşeuri voluminoase în cazul persoanelor fizice este de 7,57 lei ; serviciul de salubritate pentru transportul de mobilier - deşeuri voluminoase societăţi costă 16,22 lei/mc; deşeurile rezultate din demolări sunt transportate pentru sume cuprinse între 18,39 lei/mc şi 27,04 lei/mc, iar colectarea şi transportul deşeurilor vegetale va fi plătit cu 21,63 lei/mc.

abonare newsletter