Politică

Lucrările de modernizare a străzii Borhanci, finalizate în noiembrie

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/16/01-borhanci strazi in lucru _sc_06.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: right;" />Locuitorii străzii Borhanci spun că lucrările au fost oprite, însă Primăria asigură că lucrările sunt în grafic, fiind realizate în paralel intervenţii la reţeaua de gaz, electricitate şi canalizare.

Modernizarea străzii Calea Borhanci a început în luna martie, valoarea investiţiei fiind de aproape 8,4 milioane lei.


Clujenii care locuiesc pe Calea Borhanci se tem că lucrările nu vor fi terminate în acest an, aşa cum a promis Primăria Cluj-Napoca. Mai mult, oamenii spun că lucrările au fost oprite, chiar dacă mai sunt doar câteva sute de metri în lucru. „Domnule primar, vă rog să ne comunicaţi dacă o să se termine asfaltarea pe strada Borhanciului sau sunt adevărate zvonurile că nu mai sint bani pentru cei 500 de metri neasfaltaţi. Vă rugăm să ne comunicaţi oficial să nu fim nevoiţi să ascultăm zvonuri”, afirmă un locuitor de pe strada respectivă, pe site-ul domnuleprimar.ro.

Oamenii sunt de părere că lucrările se derulează mult prea încet şi nu înţeleg de ce sunt nevoiţi să mai aştepte în continuare, în ciuda faptului că investiţia este aproape finalizată.


Lucrările sunt în grafic

În urmă cu câteva zile, primarul Emil Boc a subliniat că lucrările nu au fost oprite ci se derulează lucrări în paralel la reţeaua de electricitate, gaz şi canalizare. „Lucrările pe Calea Borhanci şi Oaşului sunt în grafic şi vor fi terminate în noiembrie. Mai are Gazul o lucrare, mai are Canalizarea o lucrare, Electrica şi se sincronizează. Faptul că se mută dintr-o parte în alta nu înseamnă că lucrările sunt oprite, doar se sincronizează cu programul aprobat”, a declarat Emil Boc.


Somaţii pentru racordarea la utilităţi

Vă reamintim că locuitorii de pe strada Borhanci au fost somaţi de mai multe ori, anul acesta, de către Primărie să facă demersurile necesare pentru racordarea la canalizarea stradală, în caz contrar lucrările neputând fi continuate. Cel mai recent termen de finalizare a demersurilor a fost 31 iulie. „Acest demers este obligatoriu în vederea continuării lucrărilor de reabilitare a drumului, lucrări care trebuie executate ulterior celor de racordare la utilităţi a tuturor imobilelor de pe stradă”, au menţionat în această vară reprezentanţii Primăriei.


Modernizarea străzii Borhanci a început în martie

Lucrările de modernizare a străzii Borhanci au început în 15 martie şi prevăd amenajarea căii de rulare cu două sau trei benzi, precum şi construirea de trotuare şi rigole pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale.


Valoarea estimata a lucrarilor se ridica 8.397.111 lei.

abonare newsletter