Politică

Kiat şi CJ s-au împăcat! Asfaltările încep în această toamnă

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/10/02-kiat-drumuri-judetene rp 01.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean Cluj şi firma Kiat au ajuns la o înţelegere în ceea ce priveşte contractul pentru asfaltarea celor 423 kilometri de drumuri judeţene. Asfaltarea primilor 40 de kilometri de drum judeţean vor începe în această toamnă, pe tronsonul Gherla – Geaca – Ţaga – Cămăraş, iar primele asfaltări vor fi gata în primăvară.</strong>

Săptămâna trecută, conducerea Consiliului Judeţean Cluj a anunţat că va rezilia contractul cu asocierea Kiat – Tehnic Asist – Damar din cauză că nu au respectat condiţiile prevăzute în contractul iniţial, mai exact au solicitat o suplimentare de fonduri pentru realizarea lucrărilor. Rezilierea contractului a fost pusă şi pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de consiliu care va avea loc astăzi. Ulterior, turcii de la Kiat au trimis o scrisoare către Consiliul Judeţean prin care spuneau pe de o parte, că vor să clarifice detaliile de natură tehnică, dar, pe de altă parte, din răspuns se înţelege că nu renunţă la fondurile suplimentare cerute.

Întâlnirea salvatoare a avut loc ieri


Lucrurile nu s-au încheiat aici şi au urmat o serie de discuţii între cele două părţi, iar ultima dintre acestea a avut loc ieri, 10 septembrie, la ora 11.00. În urma acestei întâlniri, conducerea Consiliului Judeţean şi reprezentanţii asocierii condusă de turcii de la Kiat au ajuns la pace. „Ne-am întâlnit astăzi (luni, 10 septembrie – n. red.) la ora 11.00. Ne-am înţeles că vor respecta caietul de sarcini de acum un an. Primul tronson de 40 de km va începe după faza de proiectare, în următoarele 30 de zile, iar în această toamnă vor fi  asfaltaţi cei 40 de kilometri”, a declarat Horea Uioreanu. El a adăugat că cei de la Kiat au promis că vor respecta sumele şi cantităţile licitate anul trecut, însă nu a omis să adauge că  totuşi „se poate întâmpla orice pentru că suntem în România”.

Lucrările încep pe cel mai afectat tronson


Potrivit conducerii Consiliului Judeţean, lucrările de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene încep cu cel mai rău tronson, Gherla – Geaca – Ţaga – Cămăraş, pe o lungime de 40 de kilometri. Uioreanu a menţionat că lucrările vor fi foarte bine monitorizate de specialiştii din Consiliul Judeţean. În primăvara anului viitor urmează să fie gata primele asfaltări.

Cei 423 de kilometri de drumuri judeţene care vor fi modernizaţi de Kiat – Tehnic Asist – Damar au fost împărţiţi în cinci loturi, valoarea contractului fiind de aproximativ 66 milioane euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter