Politică

Clujenii reclamă lipsa iluminatului public

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/09/02-noaptea 4.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Primăria spune că a fost aprobată o investiție de 1,2 milioane euro pentru extinderea iluminatului public. </strong></p>

 


Primăria Cluj-Napoca a aprobat anul acesta o Hotărâre de Consiliu Local prin care se va extinde iluminatul public prin montarea a 508 aparate de iluminat public, valoarea investiţiei fiind de peste 1,2 milioane euro.

Locuitorii cartierelor Bună Ziua şi Iris sunt nemulţumiţi de lipsa iluminatului public şi „bombardează” Primăria cu sesizări şi reclamaţii pe această temă. Populaţia din zonele respective se confruntă cu această problemă cu toate că Primăria Cluj-Napoca derulează în prezent un proiect de extindere a iluminatului public în municipiu, în valoare de peste 1,2 milioane de euro. Hotărârea de Consiliu Local în acest sens a fost aprobată în luna mai a acestui an şi face referire la montarea de aparate de iluminat public pe străzi, alei de legătură, parcări, parcuri şi locuri de joacă.


În Bună Ziua a fost găsită o soluţie provizorie

Demersul Primăriei nu îi impresionează prea mult pe clujeni, astfel că sesizările referitoare la această problemă continuă. „Doresc să vă semnalez faptul că mai mult de jumătate din stâlpii de iluminat public de pe strada Bună Ziua nu mai funcţionează, deşi au fost montaţi doar în urmă cu două-trei luni. Sper că veţi lua măsurile ce se impun”, spune un clujean pe site-ul domnuleprimar.ro.


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că lucrările sunt în curs de implementare în zonă. „Nou creatul sistem de iluminat public de pe strada Bună Ziua este legat provizoriu la o anumită sursă de alimentare indicată de Electrica, a cărei capacitate nu este suficient de mare pentru a acoperi necesarul de consum al întregii linii. Până la legarea definitivă la o sursă adaptată ca necesar, pentru a le oferi locuitorilor din zonă iluminat public, chiar înainte de finalizarea lucrărilor s-a luat această decizie, de a se lăsa să funcţioneze un număr mai mic de corpuri, dar suficient pentru a ilumina provizoriu zona. În acest moment, Primăria a trimis toate documentele către Electrica şi aşteptăm răspunsul companiei pentru a continua proiectul şi a-l finaliza”, se arată în răspunsul oferit de reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei.

Străzi din Iris şi Mărăşti, cufundante în beznă


O altă sesizare făcută pe acelaşi site face referire la strada Ştefan Pascu din cartierul Iris. „E inadmisibil ca la 50 de metri de Strada Oaşului să te scufunzi seara în întuneric”, spune un locuitor de pe strada respectivă.

Un alt clujean semnalează lipsa iluminatului public în zona garajelor de pe strada Crinului, numerele 3,5 şi 7, din cartierul Mărăşti.


Peste 500 de aparate de iluminat vor fi montate

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, extinderea iluminatului public din Cluj-Napoca vizează montarea a 508 aparate de iluminat pe străzi, alei de legătură, parcări, parcuri şi locuri de joacă, astfel: 202 lampadari amplasaţi pe stâlpi din oţel, noi, înalţi de 4 metri, 111 aparate de iluminat amplasate pe stâlpi din oţel, noi, înalţi de 8 metri, 195 aparate de iluminat amplasate pe stâlpi din beton, existenţi. Se vor utiliza doar lămpi cu eficacitate luminoasă ridicată.

Lucrările vor fi realizate de Elin GMBH & CO, durata de realizare a investiţiei fiind de 7 luni.

Extinderea iluminatului public vizează cartierele Mărăşti, Gruia, Grigorescu, Mănăştur, Zorilor, Gară, străzile Bună Ziua, ultimii 1.500 metri ai Bulevardului Muncii, ultima parte a străzii Câmpului, Antonio Gaudi, Plevnei şi Cetăţii şi parcurile Gheorghe Dima, I.L. Caragiale şi Ştefan cel Mare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter