Politică

Primarul a testat al treilea tramvai nou pus în circulaţie

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/02/02-tramvai-nou.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ieri dimineaţă a fost pus în circulaţie al treilea tramvai nou produs de firma poloneză PESA.

 


Primarul Emil Boc a participat la eveniment, la capătul liniei de pe strada Bucium din cartierul Mănăştur.

Edilul şef a făcut pe vatmanul înainte ca tramvaiul să pornească la drum şi a anunţat care va fi următoarea oprire. Apoi, s-a urcat în tramvai şi a călătorit cu mijlocul de transport în comun o staţie, timp în care a şi testat dacă reţeaua WIFI este funcţională.


Primarul a declarat că acesta este penultimul tramvai care va fi achiziţionat anul acesta, urmând ca până la sfârşitul anului polonezii de la firma PESA să mai livreze încă unul. Ulterior, anul viitor vor fi cumpărate celelalte opt tramvaie, contractul cu PESA fiind semnat pentru 12 tramvaie. De asemenea, primarul a mulţumit foştilor primari pentru demararea acestui proiect.

„Sperăm să sporim confortul în transportul public din municipiul Cluj-Napoca, cu noul tramvai care este achiziţionat din banii clujenilor. Mulţumesc domnului Apostu şi domnului Radu Moisin, precum şi vechiului Consiliu Local, pentru faptul că au pus în practică un proiect la care am ţinut foarte mult în primul meu mandat”, a declarat primarul.


Capacitatea mijlocului de transport în comun este de 298 de locuri, din care 44 sunt pe scaune. Preţul unui tramvai este de 6,4 milioane lei. Consumul tramvaiului este de 0.47 kilowatti/oră/tonă/kilometru, mai puţin cu 50% decât garniturile vechi. Compania PESA a oferit la licitaţie 6 ani garanţie pentru fiecare garnitură de tramvai, în perioada de garanţie întreţinerea şi service-ul tramvaielor fiind asigurat de PESA.

Odată cu punerea în circulaţie a celui de al treilea tramvai nou, a fost reînfiinţată şi staţia de pe Splaiul Independenţei, din zona Sălii Sporturilor. „Astăzi se reînfiinţează şi staţia de tramvai de pe Splaiul Independenţei de la Sala Sporturilor, la cererea cetăţenilor din zonă. Va rămâne până la finalizarea lucrărilor la Sala Polivalentă”, a declarat Emil Boc.

abonare newsletter