Politică

Drumurile judeţene nu vor mai fi modernizate de Kiat

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/04/02-kiat-drumuri-judetene rp 01.jpg" border="0" style="margin: 2px 5px; float: right;" />Rezilierea contractului cu asocierea condusă de Kiat presupune realizarea unei noi licitaţii pentru asfaltarea drumurilor judeţene.

 


Conducerea Consiliului Judeţean Cluj a anunţat că va fi reziliat contractul de modernizare a drumurilor judeţene cu asocierea Kiat – Tehnic Asist – Damar, iar în prima şedinţă de consiliu, rezilierea contractului va fi supusă votului consilierilor.

În urmă cu aproximativ un an, Consiliul Judeţean Cluj a semnat un contract cu asocierea SC Kiat Group Construct SRL, SC Tehnic Asist SRL şi SC Damar SRL pentru modernizarea şi reabilitarea a 420 de kilometri de drumuri judeţene. Anul acesta, Kiat a cerut costuri suplimentare pentru realizarea lucrărilor, iar în aceste condiţii conducerea Consiliului Judeţean, în urma mai multor analize ale Comisiei tehnice şi întâlniri cu reprezentanţii Kiat, a solicitat menţinerea preţurilor prevăzute în contract, precizând că în caz contrar contractul va fi reziliat. O ultimă întâlnire cu cei de la Kiat a avut loc vineri, urmând ca luni aceştia să se pronunţe dacă mai continuă sau nu contractul în condiţiile prevăzute de Consiliul Judeţean.


Kiat refuză să respecte contractul

Adresa oficială a firmei Kiat a fost trimisă luni la Consiliul Judeţean. „Deşi în cuprinsul adresei, asocierea condusă de SC KIAT SA îşi exprimă dorinţa clarificării problemelor de natură tehnică, în vederea deblocării contractului şi respinge ideea rezilierii pe cale amiabilă a contractului, din răspunsul formulat şi transmis Consiliului Judeţean rezultă în mod implicit refuzul de a pune în executare contractul în forma stabilită prin documentaţia de atribuire şi semnată fără obiecţii de ambele părţi contractante”, subliniază reprezentanţii Consiliului Judeţean.


Aceştia mai spun că „având în vedere inclusiv concluziile raportului Comisiei constituite prin Dispoziţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj nr. 281/ 19.07.2012 în vederea analizării executării Acordului – Cadru de Lucrări nr. 39/11939/11.08.2011, precum şi a contractelor subsecvente de proiectare şi execuţie de lucrări, care propun rezilierea acordului cadru şi a contractelor subsecvente, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, va supune aprobării deliberativului judeţean, în proxima şedinţă, rezilierea acordului-cadru şi a contractelor subsecvente încheiate cu asocierea condusă de SC Kiat Group Construct SA”.

Rezilierea contractului, supusă votului consilierilor


Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a declarat că nu există altă variantă decât rezilierea contractului din moment ce asocierea refuză să respecte acordul-cadru. „Refuzul tacit al asocierii conduse de societatea  KIAT de a pune în executare acordul-cadru şi contractele subsecvente încheiate în vederea modernizării şi reabilitării drumurilor judeţene din judeţ ne pune practic în situaţia de a nu avea de ales. Neavând cum să acceptăm, cu respectarea legii, o altă soluţie decât cea licitată, pe deplin acceptată şi necontestată de această asociere, suntem nevoiţi să începem demersurile legale în vederea rezilierii contractului, sens în care voi cere aprobarea Consiliului Judeţean, în şedinţa următoare” a spus Uioreanu.

abonare newsletter