Politică

Asocierea pentru parkingul Haşdeu, din nou la Consiliul Local

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/27/03-cantina ubb din hasdeu_ft09 pt parking 1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Parkingul va avea o capacitate de aproximativ 300 de locuri, iar valoarea investiţiei este estimată la 16 milioane lei.

 


Protocolul de asociere dintre Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi Primăria Cluj-Napoca, semnat în primăvara acestui an pentru realizarea parkingului Haşdeu, va fi supus din nou votului consilierilor locali.

Primăria Cluj-Napoca şi UBB au semnat în primăvara acestui an un protocol de asociere pentru realizarea unui parking în zona cantinei studenţeşti din campusul Haşdeu. Ulterior, universitatea a realizat însă unele modificări la protocolul semnat deja în primăvară, astfel că va trebui să intre din nou în şedinţa de Consiliu Local şi să fie supus votului consilierilor. Potrivit proiectului, modificările nu afectează esenţa asocierii celor două părţi. Printr-o adresă, conducerea UBB solicită Primăriei „semnarea protocolului de asociere aferent obiectivului parking Haşdeu, în formatul propus de această instituţie, menţionându-se faptul că modificările la formatul iniţial sunt absolut necesare, dar se subliniază faptul că aceste modificări nu afectează însă esenţa asocierii”.


Scopul asocierii dintre cele două părţi îl constituie realizarea studiului geologic şi al studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic, etapele premergătoare realizării parkingului Haşdeu. Proiectul tehnic se va realiza numai dacă indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate au fost aprobaţi de către Consiliul Local.

Parkingul va avea aproximativ 300 de locuri


Terenul pe care va fi realizată investiţia se află pe strada Păstorului, numărul 67 – 69, lângă cantina studenţească, are o suprafaţă de 1.500 metri pătraţi şi se află în proprietatea UBB.

Potrivit proiectului de hotărâre, UBB va pune la dispoziţie toate documentaţiile tehnice de care dispune şi a expertizei necesare, iar Primăria va finanţa studiile care formează obiectul asocierii.


Parkingul Haşdeu va avea o capacitate de 300 de locuri, iar valoarea investiţiei va fi de aproximativ 16 milioane lei. În luna aprilie, când a fost anunţată construirea parkingului, conducerea Primăriei estima că lucrările vor începe în toamna acestui an sau începutul anului 2013.

Acum există doar 76 locuri de parcare în zonă


În prezent, în campusul Haşdeu sunt doar 76 de locuri de parcare pentru cei 5.200 de studenţi cazaţi în cămine. Parkingul pentru studenţi va avea regimul unui parking de cartier şi, cel mai probabil, tariful va fi de 100 lei pe an şi 10 lei pe lună.

Acesta nu este singurul parking pe care Primăria vrea să îl construiască în centrul oraşului. Recent, primarul Emil Boc a anunţat că municipalitatea are în plan, pentru anul 2013, alocarea de fonduri pentru realizarea unor parkinguri pe strada Mihail Kogălniceanu, în faţa universităţii şi pe terenul de sub Piaţa Avram Iancu. Tot pentru construcţia unui parking ar urma să aibă loc negocieri între Primărie şi proprietarii terenului de pe strada Avram Iancu, de lângă intrarea în Cimitirul Central.

 

 

abonare newsletter