Politică

Decizia finală în cazul Sălii Polivalente, amânată

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/27/02-polivalenta _sc_02.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Comisia care a analizat, vineri, soarta Sălii Polivalente, a cărei construcţie a fost oprită la 60%, nu a luat nicio decizie, deşi dezbaterile au durat aproape toată ziua.

 


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au declarat că, cel mai probabil, în cursul acestei săptămâni va fi luată o hotărâre în ceea ce priveşte Sala Polivalentă.

Vineri dimineaţa, comisia de licitaţie din cadrul Primăriei Cluj-Napoca s-a întrunit pentru a analiza raportul tehnic referitor la Sala Polivalentă, aşa cum anunţase primarul Emil Boc, în cursul săptămânii trecute. Potrivit primarului, comisia ar fi trebuit să ia o decizie la finalul dezbaterilor, însă hotărârea finală a fost amânată pentru săptămâna aceasta. „În urma dezbaterilor nu s-a luat nicio decizie, s-a analizat raportul, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie. Când va fi luată o decizie, va fi realizat un raport care va fi înaintat primarului care va lua hotărârea finală”, au precizat reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Potrivit acestora, cel mai probabil, în cursul acestei săptămâni se va şti exact ce se va face mai departe cu Sala Polivalentă.


Comisia de licitaţie a analizat, vineri, raportul tehnic realizat de firma Expert Achiziţii din Iaşi, angajată de Primăria Cluj-Napoca pentru a realiza acest document, pe baza căruia să fie luată o decizie în ceea ce priveşte lucrările la Sala Polivalentă. Primăria va decide astfel în ce fel vor fi continuate lucrările, oprite în luna martie după ce Tribunalul Cluj a decis anularea licitaţiei câştigată de firma CON-A din Sibiu, în defavoarea celor de la ACI.

Cum s-a ajuns la oprirea lucrărilor la jumătate


Lucrările la Sala Polivalentă au fost sistate în luna martie, când erau terminate aproape 60%. Totul a pornit de la o plângere în instanţă a firmei ACI, cea care a pierdut licitaţia de execuţie a sălii în defavoarea CON-A, prin care cerea anularea licitaţiei. Tribunalul Cluj a decis, în martie, anularea rezultatului licitaţiei şi reanalizarea ofertelor, motivând că oferta financiară a celor de la CON-A era prea mică pentru realizarea Sălii Polivalente.


Ulterior, CON-A a făcut recurs, însă judecătorii Curţii de Apel au menţinut decizia de anulare a rezultatului licitaţiei.

Licitaţia pentru Sala Polivalentă a fost realizată în anul 2010 când au fost depuse trei oferte: CON-A, cu o ofertă de aproximativ 50 milioane lei, Dafora cu aproximativ 88 milioane lei şi ACI cu peste 91 milioane lei. Primăria a ales câştigător firma cu cea mai mică ofertă financiară.


Sala Polivalentă va avea 7.000 de locuri, cu anexele sportive şi tehnice aferente, cu dotări complementare de alimentaţie publică, spaţii comerciale închiriabile, un parking pentru minimum 446 de maşini.

Ultimele Stiri
abonare newsletter