Politică

Emil Boc exclude varianta unei noi suspendări a lui Traian Băsescu

<p /><strong /><img src="documente/stories/04_aprilie/07_ziua/06-boc-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc susţine că nu se pune problema unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu.

Fostul premier consideră că, în momentul de faţă, este nevoie de o intrare în normalitate a vieţii politice, pentru că „acest lucru îl aşteaptă toţi românii“. „Nu cred că se poate pune în discuţie o asemenea procedură de către oameni sănătoşi la cap. Mai sunt câteva luni până la parlamentare, cursul euro-leu se prăbuşeşte, investiţiile străine directe scad, iar noi discutăm de suspendare…“, a declarat Boc.


În opinia fostului premier, nu se poate pune în discuţie nici o eventuală demisie a lui Băsescu din funcţia de preşedinte al României. Aceasta pentru că, subliniază Boc, „mandatul preşedintelui a fost fost stabilit în 2009. După 2014 vom avea un alt preşedinte şi atunci fiecare va decide pe cine va vota“.

În ceea ce priveşte coabitarea dintre preşedinte şi guvern, Boc a susţinut că aceasta „este în spiritul şi litera Constituţiei“. „A menţine orgolii politice, ambiţii politice ca principală temă a discuţiilor face mult rău ţării“, a conchis Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter