Politică

66 milioane euro pentru modernizarea reţelei de apă din Turda

<p><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/17/retele_alimentari_cu_apa.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canal din zona Turda continuă prin accesarea a 66 milioane euro din fonduri europene de către Compania de Apă Arieş (CAA). </strong></p>

Banii vor fi folosiţi pentru partea a doua a proiectului de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canal din zonă. În acest moment, prima parte a proiectului se apropie de final, astfel că cei de la CAA pun în practică partea a doua a programului prin care celelalte localităţi ale Comunităţii Urbane Arieş vor fi racordate la aceste utilităţi. „Pasul doi al proiectului se va extinde pe zona Comunităţii Urbane Arieş, pe localităţile care nu au beneficiat de finanţare în primă fază. Acestea au aderat în ultimă fază, cum sunt Ciurila şi Ploscoş. Bineînţeles că, prin acelaşi proiect, dorim realizarea în totalitate a extinderilor şi reabilitărilor de reţele în Turda, Câmpia Turzii şi comunele Viişoara, Luna Sănduleşti, Triteni”, a declarat Alexandru Sabău, directorul general al CAA.  
Potrivit conducerii companiei, noul proiect a fost declarat eligibil deoarece s-a reuşit implementarea la timp a primului pas, adică cei 79,9 milioane de euro.
Documentaţia pentru pasul doi al proiectului este deja întocmită şi sunt şanse foarte bune ca cei 65,9 milioane de euro să fie accesaţi de Compania de Apă Arieş.
Practic banii vor veni pe fondurile de coeziune prevăzuţi de Uniunea Europeană în perioada 2014-2020.


 

abonare newsletter