Politică

Turda are cel mai tânăr viceprimar postdecembrist

<p><img src="documente/stories/2012/07_iulie/03/02-primaria turda_mr 3.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" /></p> <p /><br /><strong>Primarul Tudor Ștefănie îl regretă pe fostul viceprimar Mircea Irimie.</strong>

Lucian Nemeş este noul viceprimar al municipiului Turda. Ales pe lista Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Lucian Nemeş a fost propus de către membrii partidului său pentru a ocupa postul de viceprimar al municipiului Turda.

O altă propunere a fost făcută de grupul de consilieri PDL în persoana consilierului Mircea Irimie. În urma votului exprimat secret Lucian Nemeş a obţinut 11 voturi, cu unul mai mult decât Mircea Irimie, devenind astfel cel mai tânăr viceprimar din istoria municipiului Turda.
Susţinut şi de reprezentanţii Uniunii Social-Liberale, Nemeş a devenit viceprimar al Turzii la vîrsta de 27 de ani, după ce a candidat la alegerile locale din partea unei formaţiuni politice (PP-DD), a cărei organizaţie locală a fost înfiinţată cu şase luni înaintea scrutinului de la 10 iunie.
Interesant este că în urma acordului stabilit între USL Turda şi PP-DD Turda, acord prin care formaţiunile politice semnatare vor deţine majoritatea în Consiliul Local Turda, Nemeş ar fi trebuit să obţină 12 voturi în funcţie de numărul consilierilor aparţinând formaţiunilor menţionate. Se pare că unul dintre noii aleşi a fost de altă părere.
În ceea ce priveşte numirea viceprimarului din partea PP DD, actualul primar al Turzii, Tudor Ştefănie apreciază activitatea lui Mircea Irimie şi consideră „mutarea” USL drept un eşec!
„Irimie este un om care a muncit foarte mult şi s-a implicat activ în viaţa comunităţii. Noi ne supunem votului cetăţenilor turdeni, dar cred însă că cel care vine trebuie să înveţe foarte repede ce are de făcut. E vorba de corectitudine şi implicare, ceea ce e surorinzător pentru mine e că iată USL-ul deşi este într-o perioadă de plină ascensiune politică nu reuşeşte să aibă un candidat pentru funcţia de viceprimar. Este un eşec pentru ei dar până la urmă e voinţa lor şi noi o respectăm”, comentează primarul Turzii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter