Politică

Contestaţia USL a fost respinsă de Biroul Electoral Județean

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/13/04-marius nicoara usl _sc_03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Biroul Electoral Judeţean (BEJ) a respins contestaţia USL de luni, prin care se cerea renumărarea voturilor în secţiile în care, potrivit lui Marius Nicoară ar fi existat „fraude masive“. Contestaţia a fost respinsă din motive procedurale.</p>

Contracandidatul lui Emil Boc, liberalul Marius Nicoară a acuzat, luni, PDL şi pe candidatul formaţiunii, Emil Boc, de fraudarea alegerilor locale şi a cerut renumărarea voturilor în 12 secţii de votare. „Frauda a fost majoră peste noapte. USL Cluj contestă modul în care PDL şi fostul prim-ministru au înţeles să organizeze alegerile la Cluj. Am descoperit în ultimele ore tehnici de furt ale alegerilor locale de către Emil Boc şi echipa sa. Între orele 3.30 şi 5.30 au circulat taxiuri la secţii, nesunate de preşedinţii secţiilor de votare, taxiuri care veneau şi aşteptau. Preşedinţii ştiau că trebuie să iasă, se urcau în taxiuri neînsoţiţi de nimeni şi modificau pe drum procesele-verbale, predându-le ilegal la BEM. Avem documente aprobate de BEM în care apar diferenţe de 200 de voturi. Am cerut BEM renumărarea voturilor din 12 secţii de votare în care s-a aflat Emil Boc. Emil Boc a forţat o fraudă şi a protejat-o. Fraudarea a fost masivă”, a spus Nicoară.

Boc: „Nicoară nu ştie să piardă“

Ulterior, democrat liberalii clujeni au respins acuzaţiile lui Marius Nicoară privind „fraudarea masivă“ a voturilor. „Emil Boc respinge în totalitate acuzaţiile lansate de candidatul USL, care nu au nimic de a face cu adevărul. Candidatul PDL regretă faptul că domnul Nicoară recurge la astfel de arme nedemne şi nepotrivite cu statutul unui candidat la Primăria municipiului Cluj-Napoca şi, de asemenea, faptul că domnia sa nu ştie să accepte cu demnitate înfrângerea într-o competiţie democratică, preferând să arunce cu acuzaţii neîntemeiate“, au precizat atunci reprezentanţii PDL Cluj.

abonare newsletter