Politică

Tandemul Boc-Tișe pentru „un oraș în care să-ți placă să trăiești”, „în capitala Transilvaniei”

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/18/04-boc_tise.jpg" border="0" align="right" />Emil Boc şi Alin Tişe şi-au prezentat ieri, programele cu care vor intra în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca, respectiv Consiliul Judeţean Cluj.</p>

Tandemul Boc-Tişe îşi propune să câştige alegerile la Cluj pentru a continua proiectele începute în urmă cu câţiva ani, dar şi pentru a începe altele noi.  

Emil Boc vrea ca municipiul Cluj-Napoca să devină „oraşul în care să îţi placă cel mai mult să trăieşti“. Alin Tişe îşi propune, la rândul său ca judeţul Cluj să devină capitala Transilvaniei.

Boc: „Clujul, oraşul în care să îţi placă cel mai mult să trăieşti“

Emil Boc a precizat, ieri, că îşi doreşte să candideze pentru un nou mandat la Primăria muncipiului Cluj-Napoca pentru ca oraşul să intre într-o nouă etapă de dezvoltare. „Acest oraş s-a schimbat în bine. Obiectivul noului mandat este acela de a realiza un salt calitativ în viaţa municipiului Cluj-Napoca. Cred că municipiul Cluj-Napoca trebuie să intre într-o nouă etapă de dezvoltare, trebuie să devină oraşul în care să-ţi placă cel mai mult să trăieşti“, a spus Emil Boc. Astfel, pentru clujeni, democrat liberalul îşi propune realizarea mai multor proiecte care vizează domenii precum cultură, sănătate, educaţie, protecţie socială, infrastructură. Boc îşi mai propune consolidarea investiţiilor existente şi atragerea altora noi, pentru crearea a noi locuri de muncă. Printre proiectele sale se numără înlocuirea completă a liniei de tramvai şi prelungirea acesteia până în localitatea Floreşti sau crearea parkingurilor subterane în zona centrală a oraşului şi supraterane în cartiere. „Faţă de clujeni mi-am respecat promisiunile, iar acest lucru va cântări în decizia pe care o vor lua“, a mai spus Boc.


„Clujul, capitala Transilvaniei“, motto-ul lui Tişe

Pentru următorii patru ani, Alin Tişe îşi propune, în primul rând să continue proiectele începute în actualul mandat, ca preşedinte al forului judeţean. Astfel, printre obiectivele pe care vrea să le ducă la capăt se numără asfaltarea a 800 de km de drumuri judeţene, Spitalul Regional de Urgenţă sau proiectul de management al deşeurilor. De asemenea, Tişe propune crearea unui centru de excelenţă în sport, pentru a creşte şansa de a face sport de performanţă pentru tinerii şi copiii Clujului.
„Vreau să construim un sistem coerent, integrat de transport judeţean şi de legături cu exteriorul, pentru a creşte şansele judeţului în atragerea de investitori sau în dezvoltarea de investiţii clujene. Îmi doresc ca oraşele judeţului să fie legate între ele de o reţea de şosele rapide şi de linii de cale ferată expres, la care să se racordeze o reţea modernă de drumuri judeţene“, a precizat Tişe.
Programul propus de Tişe se înscrie în programul de dezvoltare a Clujului ca pol regional, ca centru al regiunii Transilvania, „astfel încât, în perspectiva dezvoltării regionale a României, Clujul să poată, în jurul său, să creeze acest pol de creştere pentru întreaga Transilvanie“.

Emil Boc – Alin Tişe versus Marius Nicoară – Horea Uioreanu
De departe, cea mai strânsă luptă pentru conducerea administraţiei locale se va da între democrat liberalii Emil Boc şi Alin Tişe şi liberalii Marius Nicoară şi Horea Uioreanu. Cei doi reprezentanţi ai USL Cluj şi-au anunţat candidaturile pentru Primăria Cluj-Napoca, respectiv Consiliul Judeţean Cluj încă de anul trecut.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter