Politică

Spitalul Regional va fi dat în folosință peste patru ani

<p><img src="documente/stories/2012/05_mai/11/02-sc_ spital regional floresti baza militara 29.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Unitatea spitalicească va avea peste 600 de paturi şi va fi cel mai important spital regional din ţară.</p>

Consiliul Judeţean Cluj a preluat, ieri, de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN), terenul din Floreşti pe care va fi ridicat Spitalul Regional de Urgenţă.

Terenul unităţii militare din Floreşti pe care va fi construit Spitalul Regional de Urgenţă a fost preluat ieri de către Consiliul Judeţean. Este vorba de o parcelă de 8,4 hectare care se adaugă unei alte parcele de 6 hectare, situată lângă cea preluată ieri, pe care Consiliul Judeţean o deţinea deja.

„Astăzi (joi – n.red.) preluăm diferenţa de teren de 8,4 hectare pentru Spitalul Regional de Urgenţă şi mă bucur că cu această suprafaţă întregim practic terenul necesar pentru a construi acest spital”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

 


Va urma separarea terenului şi organizarea licitaţiilor

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Cluj, în următoarele etape va avea loc separarea terenului pentru spital de terenul unităţii militare pentru a putea avea acces uşor şi pentru a demara actualizarea studiilor: studiul de prefazabilitate, proiectul tehnic, actualizarea planului urbanistic zonal şi, în etapa finală, licitaţia pentru executarea acestui spital.
Tişe a subliniat că Spitalul Regional va fi terminat peste patru ani.

„Speranţa mea este ca în următorii patru ani clujenii să aibă un spital regional de urgenţă şi mă bucur că după doi ani de eforturi atât din partea noastră cât şi a Ministerului Apărării Naţionale am reuşit să obţinem acest teren”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean.

Săptămâna viitoare va începe partajarea terenului prin construirea unui gard care să îl separe de unitatea militară.

Ce se va construi efectiv pe cele 14,4 hectare

Investiţia va fi realizată pe cele 14,4 hectare de teren, însă clădirea propriu-zisă a spitalului va fi ridicată pe cele 8,4 hectare preluate ieri de Consiliul Judeţean. Pe terenul dinspre E60 va fi construită o parcare supraterană şi una subterană, iar între parcări şi spital va fi heliportul. Clădirea nu va depăşi cele 8 hectare pentru că va fi o clădire monobloc, pe verticală.

Principala cale de acces va fi dinspre E60, dar va avea legătură cu oraşul şi prin intermediul actualului drum forestier, situat la baza pădurii, în afara cazarmei.

Terenul are toate utilităţile la limita de proprietate astfel încât nu vor fi costuri foarte mari cu racordarea la utilităţi.


Spitalul Regional de Urgenţă va fi dotat cu peste 600 de paturi şi va avea toate secţiile de urgenţă pe care acum judeţul Cluj le are în spitalele din oraş, respectiv din judeţ.

Conform conducerii Consiliului Judeţean, va deservi 3 milioane de persoane şi va fi cel mai important spital regional din ţară.

abonare newsletter