Politică

Salina Turda, cel mai bun proiect turistic din România

<p /><img src="documente/stories/2012/05_mai/07/05-salina turda 3.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Proiectul Primăriei Turda prin care a fost amenajată Salina Turda şi Lacurile Sărate - Zona Durgău – Valea Sărată a câştigat premiul de cel mai bun proiect turistic din România.

Premiul câştigat de municipalitatea turdeană a fost obţinut în urma participării la Concursul Naţional de Proiecte din Administraţia Publică Locală „Cele bune să se-adune”, ediţia 2012, organizat de Revista Română de Administraţie Publică Locală.
În concurs au fost înscrise peste 700 de proiecte ale primăriilor din toată ţara. În faza finală a competiţiei, Primăria Turda a concurat cu aproximativ 100 de proiecte nominalizate.

„Reamintesc faptul că proiectul Creşterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear Lacurile Sărate – Zona Durgău – Valea Sărată şi Salina Turda a avut un buget de 5.800.000 euro. Durata totală a proiectului a fost de 24 de luni (21 ianuarie 2008 – 11 decembrie 2009)”, a afirmat Tudor Ştefănie, primarul Turda, pe blogul personal www.tudorstefanie.ro.
În primul an de la deschidere, Salina a avut peste 375.000 de vizitatori, iar în cursul anului trecut numărul vizitatorilor s-a menţinut la aproximativ 350.000 de persoane.

Potrivit primarului Turda, proiectul a dus la creşterea majoră a atractivităţii turistice a zonei Lacurilor Sărate - Valea Sărată - Durgău şi Salina Turda, la reducerea poluării în zonă prin crearea de noi reţele de alimentare cu apă şi canalizare, staţie de epurare ape uzate şi  sistematizări verticale alei - drumuri. De asemena, proiectul permite atragerea de noi investitori privaţi şi construirea de noi spaţii de cazare, pensiuni şi noi case de vacanţă în zonă, precum şi crearea de noi locuri de muncă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter