monitorulcj.ro Menu

Politică

A început campania electorală. Ilegală și murdară

Joi dimineața au apărut primii fluturaşi anti-PDL, neasumați de nimeni.

Bătălia fluturaşilor electorali a început cu aproape o săptămână înainte de startul oficial al campaniei electorale. Primele pliante, neasumate de nicio forță politică, au fost distribuiete în cutiile poştale ale clujenilor sub motto-ul „Mafia PDL, mai vreţi cu ei?“. Primul fluturaş „electoral” nu este asumat şi conţine un text în care face referire la candidatul PDL la Consiliul Judeţean Cluj, Alin Tişe, care „era pe mână cu fostul primar Sorin Apostu şi cu fostul vicepreşedinte Radu Bica, aflaţi în puşcărie pentru corupţie. Apostu şi Bica dădeau şpăgile mai departe, la şefii lor pe linie de partid. Dosarul lui Tişe stă încă în sertar la DNA , pentru că este finul lui Emil Boc“.Analiza textului imprimat pe fluturaș indică fără niciun dubiu că, în mod punctual, se încearcă discreditarea președintelui Consiliul Județean, Alin Tișe. Autorul „manifestului” îi asociază pe Tișe și Apostu („erau pe-o mână”, se spune în fluturaș), cu toate că relația tensionată dintre cei doi a fost, de notoritatea publică, pune în evidență intenția de manipulare a celui care a construit tema de campanie. De altfel, numele lui Emil Boc, președintele partidului, nu este deloc pomenit.

 

Opoziţia de la Cluj nu ştie şi nu a auzit nimic

Liderii USL Cluj, Remus Lăpuşan şi Marius Nicoară, susţin că fluturaşul cu pricina nu are nicio legătură cu ei. „Nici nu l-am văzut şi nici nu ştiu despre ce este vorba. Eu nu m-am ocupat cu aşa ceva, nu este problema mea“, a declarat pentru Monitorul de Cluj, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.„Sigur nu a plecat de la mine sau de la noi. Bănuiesc că este atac la Tişe, nu ştiu..., deci ar putea fi cineva dintre cei care candidează la Consiliul Judeţean, sau din rândul societăţii civile. Dar nu ştiu, nu a plecat de la noi“, a declarat, la rândul său, preşedintele liberalilor clujeni, Marius Nicoară, şi candidatul USL la Primăria Cluj-Napoca.Candidatul USL la Consiliul Judeţean, liberalul Horea Uioreanu susţine, pe de altă parte, că prin mesaj, fluturaşii sunt „realişti“. „Nu le-am făcut eu, nu am timp eu de aşa ceva, dar cred că sunt realişti. Eu am crezut că sunt de-ai lor. Ar trebui să se sesizeze Biroul Electoral, că PD a început mai repede campania...“, a declarat ironic Uioreanu.

Societatea civilă se delimitează

Preşedintele Consiliului Civic Local, Iosif Pop, susţine că toţi „cei care recurg la asemenea procedee, se descalifică“. „Oamenii serioşi din Cluj-Napoca, clujenii, îşi doresc candidaţi serioşi, care nu recurg la asemenea procedee. Toţi cei care se pretează la asemenea gesturi se descalifică, din punctul meu de vedere. În numele societăţii civile, refuz chiar să discut despre asemenea subiecte“, a precizat, pentru Monitorul de Cluj, Iosif Pop.