Politică

Victor Alistar va fi scos de pe lista miniștrilor

<p />Premierul desemnat Victor Ponta a anunţat, joi, că, pentru a nu pune în pericol învestirea întregului Guvern şi pentru a nu crea niciun fel de animozitate, a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din miniştrii pe care îi va propune acum Parlamentului, precizând că nu va face o altă nominalizare.

Premierul desemnat a spus că nominalizarea lui Alistar a fost criticată, imediat, de către adversarii politici, cum ar fi purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, dar şi de către presă.

El a adăugat că, în aceste condiţii, pentru a nu crea animozitate şi pentru a nu pune în pericol învestirea Guvernului, a decis ca Victor Alistar să nu facă parte din lista miniştrilor pe care îi propune Parlamentului.

Preşedintele PSD a mai spus că ideea unui departament în subordinea Guvernului pentru transparenţă şi pentru relaţia cu societatea civilă este bună şi rămâne în vigoare.

„Nu voi propune un alt nume”, a mai spus Ponta. El a adăugat că aşteaptă o decizie finală în legătură cu Alistar, iar apoi îl aşteaptă cât de repede în echipa guvernamentală.

Victor Alistar, propus iniţial în Cabinetul Ponta pentru funcţia de ministru delegat la primul-ministru pentru strategii guvernamentale, a declarat, joi, la sediul USL, despre retragerea sa din Guvern, că exista un risc real de refuz al semnării decretului de numire a Executivului.

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu ar fi respins numirea sa în această funcţie, Alistar a răspuns: „Cine emite decrete?”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter