Politică

Ponta vrea prefecți și secretari de stat numiți de el

<p><img class="caption" src="documente/stories/2012/05_mai/03/04-florin stamatian conf prefectura rp 01.jpg" border="0" alt="Prefectul Florin Stamatian" title="Florin Stamatian pare să se fi împăcat cu gândul că va părăsi Prefectura în următoarele zile" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Prefectul Clujului spune că această schimbare este una firească.</p>

Premierul desemnat, Victor Ponta a anunţat ieri primele schimbări. El a declarat, miercuri, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi înlocuiţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă. El a mai precizat că schimbările politice se vor opri la acest nivel, arată Mediafax.

Prefectul Florin Stamatian ar urma să fie astfel prima schimbare de la Cluj, după ce plenul Parlamentului va da votul de investire a Guvernului Victor Ponta.

 


Stamatian: „Este firească această schimbare”

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian susţine că decizia Guvernului este „firească, normală“, ca la orice schimbare de guvern.

„Din punctul meu de vedere, probleme ar putea să apară în ce priveşte despărţirea Ministerului de Interne de al Aministraţiei, aici probabil va fi mai mult de lucru, nu în ce priveşte aceste schimbări. Consider că dacă prefectul şi-a făcut datoria, dacă de exemplu, comitetele electorale judeţene şi-au încheiat lucrul, de aici poate prelua altcineva sarcinile“, a declarat pentru Monitorul de Cluj, Florin Stamatian.

Cine ar putea fi noul prefect?

Potrivit algoritmului USL, funcţia de prefect va reveni social democraţilor. Printre cei care ar putea prelua, astfel, funcţia de prefect se numără consilierii judeţeni Mihaela Rozor şi Valentin Cuibus. O altă soluţie ar putea fi Mircea Jorj, fost subprefect, şi liderul PSD Cluj-Napoca.

„Sunt două persoane care au terminat cursuri de înalt funcţionar, Mihaela Rozor şi cu mine. Dar nu au fost discuţii în acest sens, desigur, mai sunt şi alţi colegi care ar putea prelua această funcţie, dar repet, nu am discutat cu colegii“, a declarat pentru Monitorul de Cluj, consilierul judeţean şi fost prefect al judeţului Cluj, Valentin Cuibus.

Liderul PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj susţine, la rândul său, că „este prematur să discutăm despre înlocuirea prefectului“.


„Urmează validarea Guvernului. Dar pentru mine, prioritatea este organizarea alegerilor care urmează la Cluj. Eu sunt motivat pentru bătălia electorală, mă interesează să îl batem pe Boc, la aceste alegeri. Sunt colegi în partid care ar putea să îl înlocuiască pe Stamatian, desigur. Eu sunt pentru profesionalizarea funcţiei de prefect, însă este normal ca atunci când vine un alt guvern, să aibă loc anumite schimbări“, a declarat Jorj, pentru Monitorul de Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter