monitorulcj.ro Menu
Politică

Lista lui Ponta. Vezi cu cine vrea să guverneze USL!

Doi clujeni și-au găsit locul între propunerile premierului desemnat: Ioan Rus și Andrei Marga.

Premierul desemnat Victor Ponta a susţinut, marţi seară, o conferinţă de presă, în cadrul căreia a anunţat componenţa Guvernului, care „va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni sau din altă parte”. Premierul desemnat a anunțat că își propune ca administrația publică să funcționeze „depolitizat” și „toleranţă zero faţă de acte de corupţie”. De asemenea, Ponta a afirmat că va urmări continuarea reformelor pentru a face o justiţie mai eficientă.„Îmi asum obligaţia de a asigura faptul că administraţia publică nu va fi implicată în campania electorală. Obligaţia noastră va fi de a combate frauda şi mai ales corupţia electorală”, a spus Ponta.Premierul desemnat a mai adăugat că, la alegerea miniştrilor, a ţinut cont în primul rând de experienţa profesională. „Decizia şi răspunderea pentru nominalizări îmi aparţin”, a afirmat Ponta, care a adăugat că, în cursul zilei de miercuri, membrii cabinetului propus vor fi prezentanți conducerilor politice ale alianței spre validare.

Lista miniștrilor propuși de Victor Ponta

Ministrul Administraţiei - Victor Paul Dobre Ministrul Afacerilor Externe - Andrei Marga Ministrul Afacerilor Europene - Leonard Orban Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Daniel Constantin Ministrul Apărării Naţionale - Corneliu Dobriţoiu Ministrul Comunicaţiilor - Dan Nica Ministrul Culturii şi Patrimoniului Cultural - Mircea Diaconu Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului - Eduard Hellvig Ministrul Economiei - Daniel Chiţoiu Ministrul Educaţiei - Corina Dumitrescu Ministrul Finanţelor Publice - Florin Georgescu Ministrul Justiţiei - Titus Corlăţean Ministrul Industriilor - Iulian Iancu Ministerul Internelor - Ioan Rus Ministrul Mediului şi Pădurilor - Rovana Plumb Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - Mariana Câmpeanu Ministrul Sănătăţii - Vasile Cepoi Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - Ovidiu Silaghi Ministrul Turismului - Alin Burcea Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul - Mircea Duşa.

Acestora li se adaugă patru miniștri delegați:

Ministrul delegat pentru dialog social: Liviu Marian Pop Ministru delagat pentru Mediul de Afaceri: Lucian Isar Ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul: Mircea Dușa Ministru delegat pentru Strategii Guvernamentale: Victor Alistar

Un audit național

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat în cursul zilei de ieri, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE, că, în maxim o lună de la învestire, Cabinetul său va prezenta un audit al situaţiei reale a României.„În maxim o lună de la învestire, Guvernul va prezenta un audit asupra realităţii situaţiei noastre. Nu suntem într-o situaţie atât de fericită. Am văzut semnale că «noi plecăm, dar vă lăsăm cămările pline». Ştiţi că sunt pline de datorii”, a spus Ponta.Tot luni, Ponta declara, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE, că, din cifrele economice din acest moment, există premise pentru revenirea salariilor la nivelul din 2010, el precizând că acest lucru ar presupune o schimbare a ţintei de deficit.El declara că doreşte ca în prima şedinţă a Cabinetului său, în data de 8 mai, să fie aprobată scrisoarea de intenţie către FMI.