monitorulcj.ro Menu

Politică

Victor Ponta l-a sunat pe Ioan Rus să preia Ministerul de Interne

Premierul desemnat Victor Ponta a avut o discuţie cu fostul ministru de Interne din guvernarea Năstase, Ioan Rus, pe care l-a întrebat dacă ar fi de acord să preia acest portofoliu şi în Cabinetul său, informează Mediafax.

Surse din PSD au declarat pentru „Gândul” că Ponta a avut o discuţie telefonică cu Ioan Rus în care l-a anunţat că se află pe lista potenţialilor miniştri din Cabinetul său. Liderul PSD l-a întrebat pe Rus dacă ar accepta să preia Ministerul de Interne pentru şase luni.Potrivit surselor citate, Rus ar fi acceptat oferta lui Ponta. Premierul desemnat i-a spus lui Ioan Rus că propunerea se va concretiza dacă Ministerul de Interne va reveni în responsabilitatea PSD.Propunerile lui Victor Ponta pentru ministere urmează să fie supuse aprobării Comitetul Executiv al PSD, care se va reuni miercuri. Reîntoarcerea lui Rus în echipa guvernamentală nu este privită cu ochi buni de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Cei doi nu se află în relaţii cordiale, după ce la Congresul din 2005 Rus l-a sprijinit pe Mircea Geoană, mai scrie „Gândul”.Un alt nume aflat pe lista lui Ponta pentru Ministerul de Interne este cel al vicepreşedintelui PNL Victor Paul Dobre.

Liberalul a fost propus de Crin Antonescu în guvernul din umbră al PNL şi conduce departamentul de Administraţie al liberalilor. În cazul în care Rus va fi ministru plin, Victor Paul Dobre ar urma să devină ministrul delegat pe Administraţie.