Politică

Tandemul Emil Boc-Alin Tişe, varianta PDL pentru Cluj

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/30/emil-boc.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Emil Boc şi Alin Tişe şi-au depus sâmbătă, oficial candidaturile pentru Primăria Cluj-Napoca, respectiv Consiliul Judeţean Cluj.</p>

Tandemul Boc-Tişe îşi propune să câştige alegerile la Cluj pentru a continua proiectele începute în urmă cu câţiva ani. Contracandidaţii lor vor fi reprezentanţii USL, liberalii Marius Nicoară şi Horea Uioreanu.

Decizia de a candida pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca a fost luată demult şi nu are legătură cu adoptarea moţiunii Opoziţiei împotriva Guvernului Ungureanu, a explicat Boc.

Boc s-a întors acasă „pentru a continua proiectele începute în 2004”

Emil Boc a declarat sâmbătă, la Cluj că îşi doreşte să candideze pentru a consolida statul incontestabil al Clujului, de capitală a Transilvaniei. Liderul PDL a mai precizat că va ţine cont de priorităţile clujenilor, mai exact de crearea locurilor de muncă şi modernizarea oraşului. Totodată, Boc a subliniat faptul că este onorat de susţinerea colegilor săi de partid.

De altfel aceştia şi-au anunţat, încă de la început, sprijinul „necondiţionat” pentru candidatura lui Boc.

„Este o onoare pentru mine că organizaţia de la Cluj mă susţine în acest demers şi sunt convins că împreună cu Alin Tişe şi colegii mei care candidează vom câştiga alegerile. Pentru mine ar fi o onoare deosebită să primesc votul de încredere al clujenilor. Am luat această decizie mai demult, dar am aşteptat să văd că am şi susţinerea colegilor de partid”, a explicat Boc.

În ceea ce îl priveşte pe contracandidatul său, liberalul Marius Nicoară, Emil Boc a precizat doar că „îl respectă, dar că nu crede că locul său este la Primărie”.

Vă reamintim că Emil Boc a demisionat din funcţia de primar al muncipiului Cluj-Napoca, la doar câteva luni după câştigarea celui de al doilea mandat de primar, după ce a fost desemnat premier. În locul său a fost ales Sorin Apostu.


 

Boc: „În plan administrativ, Apostu a contribuit la dezvoltarea Clujului”

În ceea ce îl  priveşte pe Sorin Apostu, liderul PDL a precizat că, în plan juridic, acesta beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea unei instanţe de judecată.

„PDL nu a intervenit pentru nimeni în justiţie, şi nu se face scut. Sper că în justiţie, Apostu îşi va demonstra nevinovăţia. În plan administrative Apostu a făcut parte dintr-o echipă şi a contribuit la dezvoltarea Clujului”, a spus Boc.


Emil Boc şi Alin Tişe versus tandemul liberal Marius Nicoară şi Horea Uioreanu

Democrat liberalii Emil Boc şi Alin Tişe se vor lupta, la alegerile din iunie cu Marius Nicoară şi Horea Uioreanu. Cei doi liberali şi-au anunţat candidaturile pentru Primăria Cluj-Napoca, respectiv Consiliul Judeţean Cluj încă de anul trecut. Liberalii au fost, de altfel primii care au dat startul înscrierilor oficiale în cursa pentru şefia administraţiei locale.

De asemenea, pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca şi-au mai anunţat, până în prezent, candidatura doi independenţi - Emil Aluaş şi deputatul Mircia Giurgiu, dar şi Emil Culda (PNŢCD). În ce priveşte voturile maghiarilor, pentru acestea se vor bate  trei candidaţi, din partea UDMR - Eckstein Kovacs Peter, Gergely Balazs (PPMT) şi Fodor Alpar (PCM).

Boc nu demisionează de la şefia PDL

Întrebat dacă va demisiona de la conducerea PDL  Boc a precizat că nu are de gând să facă un asemenea gest. Totodată, a explicat că deciziile se iau la sfârşitul ciclului electoral şi că partidul nu are în plan niciun congres.

De altfel, şi deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, tot sâmbătă, că Emil Boc, are susţinerea întregului partid şi nu se pune problema unui demisii a acestuia.

„Guvernul a fost susţinut de patru formaţiuni nu doar de PDL. Îmi asum răspunderea pentru PDL, au fost unele defecţiuni şi colegi oportunişti. Dar în coaliţie au fost şi alte partide care trebuiau să susţină Guvernul”, a mai spus Boc.

abonare newsletter