Politică

Parking de 400 de locuri în campusul Hasdeu, în 2013

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/24/parking.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Acum, în campusul Hasdeu sunt 76 de locuri de parcare pentru cei 5200 de studenţi cazaţi în cămine.</p>

Un parking cu aproximativ 400 de locuri urmează să fie construit în campusul studenţesc Hasdeu. Primăria Cluj-Napoca estimează că lucrările vor începe în toamna acestui an, iar valoarea investiţiei ar fi de aproximativ 16 milioane lei.

Primăria Cluj-Napoca şi Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) au anunţat construirea unui parking suprateran în campusul Hasdeu, pe strada Hasdeu, lângă cantina studenţească, cu intrare-ieşire pe strada Păstorului.

Ioan Aurel Pop, rectorul UBB a explicat că este nevoie de acest parking deoarece în prezent există doar 76 locuri de parcare şi aproximativ 5.200 de studenţi cazaţi în căminele din Haşdeu, iar numărul lor ar putea creşte de la an la an.

În prima fază a realizării parkingului, parteneriatul public-public dintre Primăria Cluj-Napoca şi UBB va fi discutat în şedinţa de Consiliu Local de joi, apoi va fi supus votului Consiliului de Administraţie şi Senatului UBB, săptămâna viitoare. În etapa a doua, va urma studiul de fezabilitate care va arăta dacă investiţia poate fi făcută sau nu.

 


Lucrările vor începe în toamnă

Primarul Radu Moisin estimează că lucrările ar putea demara spre sfârşitul toamnei sau începutul anului viitor, după realizarea studiului de fezabilitate şi a licitaţiei.

„Pentru a afla care este costul acestei investiţii va trebui să realizăm în prima fază studiului de fezabilitate, dar estimez că va fi în jurul sumei de 16 milioane lei, la fel ca şi Parkingul Primăriei, pentru că au aproximativ acelaşi număr de locuri. Singura diferenţă este terenul în pantă, suprafaţa fiind în ambele cazuri de aproximativ 2.200 mp. În toamnă am putea face licitaţia, iar la sfârşitul toamnei sau, în cel mai rău caz, începutul anului viitor să demarăm lucrările. Termenul de finalizare a lucrărilor este de un an”, a explicat Radu Moisin.

Taxa va fi de 10 lei pe lună

Potrivit primarului municipiului, parkingul este gândit la 300 de locuri, dar, dacă studiul de fezabilitate va permite, numărul locurilor va fi crescut până la 400. Parkingul pentru studenţi va avea regimul unui parking de cartier şi, cel mai probabil, tariful va fi de 100 lei pe an şi 10 lei pe lună.

Pentru realizarea parkingului, UBB va contribui cu terenul, iar Primăria cu studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi costurile realizării investiţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter