Politică

Buda: Ponta face politică ipocrită

<p>Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda nu este de acord cu „maniera ipocrită“ de a face politică a liderului USL, Victor Ponta.</p>

În opinia lui Buda, preşedintele PSD „fie suferă de pierderi sporadice de memorie, fie încă nu şi-a revenit după excursia exotică din Dubai, atunci când face afirmaţii cu caracter denigrator în ceea ce priveşte desfăşurarea procesului legislativ din Parlamentul României“.

„Referitor la proiectul de lege privind alegerea senatorilor şi deputaţilor prin vot majoritar într-un singur tur, în calitate de preşedinte al Comisiei Juridice de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor am convocat în nenumărate rânduri Comisia Juridică de la Senat condusă de USL, având pe ordinea de zi acest proiect, însă aceştia au refuzat să vină, dezbaterile fiind imposibile din cauza lipsei cvorumului generată de absenţele nejustificate ale deputaţilor PNL, PSD, PC. Aşadar această responsabilitate de nediscutare a proiectului legislativ, vă aparţine în totalitate, domnule Ponta!“, spune Buda, într-un comunicat de presă.

Totodată, liderul PDL Cluj îi recomandă lui Ponta să nu abordeze proiectele legislative atât de importante „cu superficialitate şi iresponsabilitate şi să facă un minim efort să participe la dezbaterile din Parlament“.

„Iar faptul că sunt absolvent al unor instituţii de prestigiu din judeţul Cluj, respectiv al Facultăţii de Zootehnie, pe lângă cea de Drept, mă ajută  să îl înţeleg tot mai bine“, conchide Buda.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat zilele trecute că USL va depune un nou proiect de lege, „identic” cu cel depus la Camera Deputaţilor privind alegerea parlamentarilor prin vot uninominal pur. „Îl vom depune la Senat, pentru că dl Buda nu vrea să dea drumul la proiectul depus la Cameră. Ne-a oprit pe tot felul de şmecherii procedurale”, a afirmat atunci copreşedintele USL.

 

abonare newsletter