Politică

Speranțele locuitorilor de pe Borhanci au intrat la apă

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/18/02 borhanci strazi in lucru _sc_05.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />După sistarea lucrărilor de modernizare, reprezentanţii Primăriei au anunțat că sunt în căutarea unei soluţie pentru problemele create de pânza freatică.

Lucrările de modernizare a străzii Borhanci au fost oprite la începutul lunii, la două săptămâni după ce au început. Lucrările au fost sistate temporar din cauza unor probleme la pânza freatică.

Locuitorii de pe strada Borhanci sunt nemulţumiţi că după ce au aşteptat 15 ani modernizarea străzii, la două săptămâni de la începerea lucrărilor, muncitorii au plecat cu tot cu utilaje. Reabilitarea străzii a început în 15 martie, dar la începutul lunii aprilie, lucrările au fost oprite temporar.

„După 15 ani de aşteptare, cu mare fast, s-a anunţat începerea lucrărilor de reabilitare a străzii. Dar stupoare, după nici două săptămâni, timp în care s-a săpat jumătate de bandă lucrările s-au oprit şi de două săptămâni nu se mai lucrează. În ritmul acesta, cele opt luni prevăzute pentru reabilitare sunt mult prea puţine şi bătaia de joc pentru un cartier întreg continuă”, spune, pe portalul domnuleprimar.ro, Răzvan Trif, un locuitor de pe strada Borhanci.

Un alt clujean care locuieşte pe aceeaşi stradă afirmă că gropile se adâncesc din ce în ce mai mult, iar şoferii îşi rup în continuare maşinile. „Mai mult, se pare că şantierul din Borhanci este folosit ca depozit de materiale care se transportă în continuare din şi înspre alte zone de lucru, altele decât strada Borhanciului. Ca atare, la traficul greu fără profit direct pentru zona noastră, drumul nostru de acces spre urbe se deteriorează şi mai mult”, susţine semnatarul sesizării la adresa Primăriei Cluj-Napoca.

Oamenii cer transparenţă

Locuitorii din zonă îi solicită primarului „anumite clarificări privind situaţia lucrărilor pe Calea Borhanciului, efectuate de firma Kiat şi explicaţii cu privire la motivul sistării lucrărilor de modernizare, oferindu-ne totodată şi o transparenţă, de exemplu un calendar privind execuţia acestora”.


Zilele acestea „se caută soluţii”

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca precizează că lucrările la strada Borhanci au fost oprite doar temporar din cauza unor probleme tehnice cu pânza freatică din zonă, dar săptămâna aceasta se caută o soluţie pentru rezolvarea acestora.

Valoarea lucrărilor de modernizare a străzii Borhanci este de aproximativ 8,4 milioane lei, bani proveniţi din bugetul local. Reabilitarea străzii cu fonduri de la bugetul local a fost posibilă după preluarea străzii din administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în administrarea Primăriei Cluj-Napoca.

abonare newsletter