Politică

Uliţă ca-n Evul Mediu în cartierul Andrei Mureşanu

<p><img src="documente/stories/2012/03_martie/31/01-strada gheorghe doja _sc_ 11.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria nu poate începe modernizarea străzii din cauza lucrărilor realizate de EˌOn Gaz.</p>

Locuitorii de pe strada Gheorghe Doja din cartierul Andrei Mureşanu sunt în pragul disperării din cauza gropilor, noroiului, a lipsei asfaltului şi trotuarelor de pe strada lor. Autorităţile locale nu au început încă modernizarea străzii cu toate că oamenii solicită acest lucru de mai bine de trei ani.

În ultimii trei ani, locuitorii de pe strada Gheorghe Doja din cartierul Andrei Mureşanu au cerut de multe ori autorităţilor locale modernizarea străzii, însă de fiecare dată s-au ales doar cu promisiuni. Modul în care arată strada din cartierul rezidenţial Andrei Mureşanu a fost prezentată de monitorulcj.ro şi anul trecut, în luna noiembrie, iar reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat atunci că începerea lucrărilor este estimată pentru primăvara acestui an, după ce compania E ON Gaz va încheia lucrările programate în acea zonă.

Uliţă rurală într-un cartier rezidenţial

Locuitorii de pe Gheorge Doja au înaintat încă o sesizare în urmă cu câteva zile, în speranţa că autorităţile locale vor rezolva problema.

„Strada continuă să rămână aidoma unei uliţe rurale tip Ev Mediu, într-un «colţ uitat de lume»: neasfaltată, fără trotuare, când cu noroi până la glezne, când cu praf sufocant, în funcţie de starea meteo”, se arată în sesizarea cetăţenilor. Oamenii spun că densitatea de gropi, bălţi şi noroaie sunt dăunătoare până şi autoturismelor de teren, circulaţia pietonală este imposibilă fără cizme de cauciuc, atât pe partea carosabilă, cât şi pe ambele margini.

Primăria aşteaptă încheierea lucrărilor E ON Gaz

Reprezentanţii Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au precizat că lucrările de reparaţii nu pot începe până când cei de la E ON Gaz nu încheie lucrarea programată pe strada Gheorghe Doja.

La rândul lor, reprezentanţii companiei E ON Gaz au afirmat că lucrările vor începe abia în a doua jumătate a acestui an. „Strada Gheorghe Doja este inclusă într-un proiect de modernizare a reţelei de gaz din municipiul Cluj-Napoca şi preconizăm că lucrările de înlocuire a conductelor şi branşamentelor de pe această stradă vor demara în a doua jumătate a acestui an”, a declarat Oana Demian, purtătorul de cuvânt al E ON Gaz.

eprezentanţii companiei au mai spus că regretă disconfortul creat locuitorilor de pe strada menţionată, însă siguranţa în exploatarea reţelelor de gaz obţinută ulterior acestor lucrări este foarte importantă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter