Politică

Conservatorii clujeni s-au supărat pe colegii din USL

<p><img src="documente/stories/05_mai/31_ziua/05-serban%20radulescu%20conf%2020%20ani%20chirurgie%20cardiovasculara%20cardiologie%20rp%2002.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ei se plâng că nu au fost consultați pentru stabilirea candidaţilor comuni la locale.</p>

Conservatorii clujeni ar putea participa singuri, la alegerile locale, nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi în privinţa stabilirii candidaţilor comuni la locale. Liberalii clujeni susţin că reprezentanţii Partidului Conservator s-au grăbit puţin, ieşind cu asemenea declaraţii. În acelaşi timp, social democraţii consideră că problema trebuie discutată la nivelul ACD.

Primele fisuri în USL Cluj

Conservatorii clujeni ameninţă că vor candida singuri la alegerile locale, pentru că au fost ingnoraţi de colegii lor din USL, mai ales de liberali, în desemnarea candidaţilor. Liderul conservatorilor clujeni, Şerban Rădulescu (foto) a explicat marți că deşi PC Cluj a prezentat prin intermediul presei de nenumărate ori disponibilitatea de a prezenta candidaţi cu notorietate în multe localităţi ale judeţului Cluj, „aceasta a fost ignorată sistematic, în primul rând de către colegii din Alianţa de Centru Dreapta, PNL“.

Mai mult, potrivit lui Rădulescu, s-au luat decizii de nominalizare pentru funcţii de primari în localităţi clujene, excluzând propunerile PC, „conform declaraţiilor de presă din ultima vreme“. Astfel, conservatorii clujeni vor analiza în cursul săptămâni, în cadrul Biroului Judeţean, „soluţia participării singulare la alegerile locale, respectând protocolul dintre cele trei partide.

„Credem că în acest fel posibilitatea de a avea cât mai mulţi reprezentanţi ai USL în consiliile locale este mult mai mare. Ne manifestăm încă o dată încrederea că partidele membre ale USL, şi anume PSD, PNL, PC vor colabora colegial în campania pentru alegeri şi mai ales după alegeri,”, a mai spus Rădulescu.

PSD Cluj „Problema este a ACD“

Social democraţii nu comentează. Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan a explicat pentru monitorulcj.ro, că la cele câteva întâlniri pe care le-a avut cu colegii din USL, „la care a participat şi Şerban Rădulescu tot ceea ce s-a discutat de judeţul Cluj s-a discutat în numele ACD şi PSD, adică separat, nu s-a discutat despre PNL şi PC“.

„Acestea sunt discuţiile lor, problemele lor, pe care le vor rezolva în alianţa ACD“, a declarat Lăpuşan pentru monitorulcj.ro.

Nicoară: „Conservatorii s-au grăbit puţin“


Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară a precizat însă că acestea sunt chestiuni care trebuie discutate în interior, fiind vorba de o alianţă. „Nu vreau să comentez prea mult pe marginea unor chestiuni care se discută între noi. Şerban Rădulescu a participat la câteva întâlniri ale USL, unde s-au stabilit câteva lucruri, conform protocolului. Urmează să vedem ulterior ce ne va reveni nouă, ACD-ului şi apoi să discutăm, dar există un protocol. Pot doar să spun că s-au grăbit, colegii noştri din PC“, a declarat Nicoară pentru monitorulcj.ro.

Potrivit protocolului ACD dintre PNL şi PC, locurile eligibile cuvenite acestei alianţe ar trebui împărţite între PNL şi PC.

Ultimele Stiri
abonare newsletter