Politică

Forma finală a contractului cu Bosch va fi aprobată miercuri

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/03_ziua/06%20bosch.jpg" border="0" style="float: left; border: 0pt none; margin: 2px 5px;" />După aprobare, contractul va fi publicat pe siteul Consiliului Judeţean.</p>

Contractul cu Bosch va fi aprobat, astăzi, de consilierii judeţeni în cadrul unei şedinte extraordinare, iar vineri urmează să fie semnat. După aprobare, contractul va fi făcut public, pe siteul Consiliului Judeţean şi va putea fi citit de oricine este interesat. Contractul face referire la dreptul de superficie al companiei Bosch asupra terenului în suprafaţă totală de 21,5 hectare. Bosch va putea cumpăra terenul şi îl va putea vinde mai departe, dar dacă valoarea tranzacţiei va fi mai mare decât preţul cu care a fost cumpărat, diferenţa va reveni Consiliului Judeţean.

Forma finală a contractului cu producătorul german de componente auto, Bosch va fi discutată astăzi de consilierii judeţeni, în cadrul unei şedinţe extraordinare, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. „Mâine (15 februarie – n. red.), în cadrul unei şedinţe extraordinare a plenului Consiliului Judeţean, urmează să fie dezbătut contractul, formulate eventuale observaţii sau completări, iar apoi însuşit de către consilieri. Contractul, în forma finală, asumat de plen, urmează a fi făcut public”, a declarat Tişe. Potrivit şefului forului judeţean, vor fi făcute publice toate aspectele contractului, mai puţin detalii referitoare la activitatea comercială dn interiorul halelor.
După aprobarea formei finale a contractului, vineri va urma semnarea acestuia.

Bosch va putea cumpăra şi vinde terenul, ulterior

Contractul face referire la dreptul de superficie asupra terenului, în suprafaţă totală de 21,5 hectare. Compania germană are drept asupra terenului pentru o perioadă de 49 de ani. Alin Tişe a precizat că Bosch are şi posibilitatea cumpărării terenului de la Consiliul Judeţean Cluj, dar deocamdată nu şi-au exprimat această dorinţă. Însă, dacă îl vor vinde mai departe, iar preţul va fi mai mare decât tranzacţia iniţială cu Consiliul Judeţean, diferenţa va intra în bugetul judeţului. „Nu vrem ca vânzarea să devină o afacere pentru companie, ci ne dorim să încurajăm investiţiile”, a menţionat Alin Tişe.
În momentul de faţă, preţul stabilit pentru superficie este de 0,1 euro/metru pătrat, dar dacă se va dori cumpărarea terenului de către Bosch, atunci va fi realizată o expertiză care să stabilească preţul terenului. În cazul Nokia, preţul a fost stabilit la 4-6 euro/metru pătrat, însă a fost considerat prea mare de către finlandezi.

Angajările se vor face prin firme de recrutare

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că angajările la compania Bosch se vor face prin intermediul firmelor de recrutare care vor fi angajate de către germani.

Investiţia Bosch la Jucu se ridică la 77 milioane de euro, iar în prima fază vor fi create 300 de locuri de muncă. Guvernul a anunţat în urmă cu aproximativ două săptămâni că va acorda ajutor de stat companiei germane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter